Aurinko ja lumi

Pinseri kirjoittaa auringosta ja kevään lupauksesta. Sellaisen valokuvan kera että henkeä salpaa. En varsinaisesti tarkoita sen valokuvauksellisia ansioita (ihan kiva kuva tosin), vaan sitä miten se tuo mieleen just sen tunteen mikä tulee helmikuun lopussa, että hei, ehkä sittenkin joskus talvi loppuu, ehkä joskus aurinko vielä paistaa ihan defaulttina, ehkä sittenkin selvisi taas yhdestä talvesta ja saa taas kävellä paljain jaloin nurmikolla. Vaikka vähän aikaa vain ja juhannus on aina liian pian ja taas kohta on talvi – helmikuun aurinko ei muista vielä sitä vaan kesän vuoksi kannattaa jaksaa. Hiukan myöhemmin, märän asfaltin ja maan haju (koirankakoilla tai ilman), sulalta lumelta ja mereltä tuoksuva tuuli, auringonpaisteinen tyyni bussipysäkki jolla on ihan pakko kuoriutua spagettiolkaimiin vaikka mittari näyttää tuskin +13.
Vihis lähetti valokuvia umpihankihiihdon MM-skaboista, enpä muistanut että luminen maisema voi näyttää noin hyvältä. Ihan tuli tippa linssiin – vaikka täälläkin pitäisi olla kovin kauniita lumisia vuoristomaisemia, erilaisia mutta aivan yhtä upeita, kunhan vaan joskus saisi aikaiseksi matkustaa niiden luo. Ei se lumi Helsingissäkään yleisesti ottaen ole kuin ruskeanharmaata lokaa bussien roiskeläpissä. Toisaalta, soitin Sallalle (my favourite teenage ninja girl) eilen kun sillä oli 15-v synttäri, ja se kertoi ulkoilleensa koko päivän laskiaisen kunniaksi – täältä katsoen ei muista enää sitä että pulkkamäessä tulee kylmäksi ja märäksi, vain sen että jälkikäteen saa kuumaa kaakaota ja saunan.
Tokion sää on muutamat viime päivät alkanut muistuttaa etäisesti sitä mitä se oli kesällä: epämääräinen pilvipeite jonka läpi aurinko kuitenkin häikäisee, kosteahko mutta ei kovin lämmin ilma ja hiukan vähemmän raikas tuuli. Ako kertoi että kevään tunnistaa siitä että alkaa sataa kunnolla; Ainoa Totuus Kuusipuun Alla (Shin-ichin nimen merkitys on aika vakuuttava) puolestaan kertoi että varsinainen sadekausi alkaa siinä juhannuksen kieppeillä. Mun tuurilla tässä käy nyt niin että jos tulen Suomeen kesäkuun alussa onnistun saamaan niskaani yhtäjaksoisen sateen maaliskuusta elokuun loppuun asti jos vietän ne muutamat sateettomat alkukesän viikot sateisessa Suomen kesäkuussa…
Hm.
Taitaa olla parasta hankka sateenvarjo tällä kertaa.