angstaavat (were?)lampaat

Lammastiede etenee. Uudessa tutkimuksessa havaittiin, että ahdistuneita lampaita voi rauhoittaa näyttämällä niille valokuvia sievistä, samanrotuisista lampaista. Vuohenkuvat ei auta samalla lailla. Tulosten perusteella ehdotetaan että ahdistaviin tilanteisiin joutuvien lampaiden eloa – esimerkiksi kuljetusten aikana jolloin ne joutuvat olemaan erossa lajitovereistaan – voitaisiin helpottaa ripustamalla seinille kuvia lampaiden kavereiden kasvoista.
Siis, ennenkuin verrataan tilannetta siihen että kaukana sotimassa olevilla miehillä on tyttökalenterit korsun seinällä – lampaat tykkäsivät katsoa kasvokuvia.
Toisessa, hiukan vanhemmassa tutkimuksessa, havaittiin että uroslampaat (onko ne ny sitten pässejä? pukki on vuohi, kai?) jotka preferoivat seksikumppanikseen toisia pässejä, on hiukan erilainen hypotalamus kuin niillä toisenlaisilla. Jostain syystä myös homoseksuaalisia lampaita esiintyy enemmän kuin esimerkiksi lehmiä – jopa joka kymmenes pässi. Naaraslampaiden (uuhi?) mieltymyksiä ei tutkittu. Diskriminoivaa.
(New Scientist)