Aki

DVC00052.jpgKai se pitää uskoa että tännekin jonkinlainen syksy kai on saapunut. Kirsikkapuut on jotenkin epähuomiossa hukanneet lehtensä jonnekin ja aamuisin saa järkytyksen kun astuu kohtuullisen miellyttävältä tatamiltaan tavalliselle lattialle joka on jääkylmä. Vielä hetki sitten treenien teetauolla käytettiin viuhkaa läähätettiin varjoisissa nurkissa; eilen piti kiskoa tauolla huppari päälle ja hitto vie kun jääkylmän shinain isku paljaille käsivarsille tuntuu ikävältä.
Hämmentävästi lämpötilan lasku (aamuisin ollaan ehkä alle kymmenessä ja vain iltapäivän auringossa päästään lähelle 20:tä) ei näytä lainkaan laskevan koulutyttöjen hameiden helmoja. Itse asiassa ne saattavat jopa nousta; joku kertoi että syksyn viileät päivät on se aika vuodesta jolloin tytöt haluavat näyttää rusketusraitansa reisissä. Joka tapauksessa, mä en vieläkään osaa käyttää kymmenen sentin hameita vaan jouduin ostamaan kaulaliinan ja lapaset (ihanaa harmaata kasmiria, eikä ollu ees kalliit!) matkalla punttikselle. Tosin, hiukan enemmän ehkä sen takia että tähän aikaan vuodesta kaulaliinan kääriminen kaulaan tuntuu kivalta eikä sen takia että se ois niin kauhean tarpeellinen. Kylmä on, joka tapauksessa. Odotan innolla sähkölaskuja talvesta.
Viikonloppu tuleekin sitten vietettyä mukavasti töissä – toissaviikolla työllä, vaivalla, hiellä ja bruteforce-menetelmillä tehty analyysi ei nyt tietenkään edes kelpaa. Vielä pahempaa, se pitäisi saada tehtyä uusiksi ns. Oikein maanantaiksi. Vielä pahempaa, pomon mielestä Oikea Tapa tehdä asia on tehdä se arvokkaasti käsityönä. Nopea lasku kertoi että hommaan menee yli 12 tuntia putkeen klikkailua ja kursorin siirtelyä mikäli ei satu virheitä, joten otin härkää hännästä kiinni ja päätin kirjoittaa lyhyen ohjelman joka tekisi saman asian. Ei mitään hankalaa, ekstraktoidaan arvoja käppyrästä toiseen ja käytetään Originissa olevia sisäänrakennetuja funktioita piikkien arvailuun ja piirretään käyriä päällekkäin.
Siitä kun viimeksi on jotain koodannut on aikaa ehkä kahdeksan vuotta. Ja havaitsin että kahdeksassa vuodessa unohtaa vallan mainiosti miten C++:ssa annetaan pointtereita tai osoitteita tai mitään parametreina. Joka tapauksessa, neljän tunnin ahertamisen jälkeen mulla oli pieni koodi joka kopioi yhdestä taulukosta kolmesataa arvoa toiseen ja piirtää käyrän ruudulle. Heleijjaa!
Nyt vaan tarttis saada kaikki muukin tarvittava toimimaan. Aikaa on puolitoista vuorokautta ja siihen mennessä pitäis olla melko valmis myös Shanghain esitelmäkin. Ja yksi ylimääräinen setuppi kasattuna. Seuraava vapaapäivä on sit 20. marraskuuta. Ehkä siihen mennessä täällä on jo talvi.

One thought on “Aki

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s