Päivän nettitesti…

… on Science Advisory Boardin suunnittelema Scientific Personality Assessment Tool. SAB on “an international panel of over 23,000 life science and medical professionals”, eräänlainen nettiklubi ennestään mulle tuttu lähinnä arvioijaelimenä joka rankkaa labroja. Sen lisäksi porukka tuottaa raportteja ja kommentteja tieteen eri aloilta. Kevyempää tarjontaa edustavat ‘The Lab Log’, “..showing what life in the lab really is these days…” eli erinäisten henkilöiden irrallisia blogimaisia tilityksiä labraelämästä sekä uusimpana vetona tiedeblogit. “Got talent? Write Blogs!” … TJEU: The Scientist Errant. Mun koskettavat tilitykset ilkeistä hiiristä kalpenevat tuon rinnalla. Oh well.
Niin se nettitesti. Harmillisesti siinä ei tullut tulosten mukana hauskaa logoa tai muuta joka kuvastaisi tyyppiäni, vain tylsästi “You are an enthusiast” ja pitkähkö selvitys eri tyyppien luonteista.
Testi oli pitkä ja vaikea (piti tarkistaa pari sanaa sanakirjastakin), ja lopputuloskin ennalta arvattu. Hämmentävää kuinka ennakko-odotusteni paljastuminen Totuudeksi veti synkäksi; tiedän etten ole johtajatyyppiä enkä organisaattori mutta jotenki oli elätelly toiveita että olisi päässyt salaa ‘explorer’-kategoriaan. Tuli sellainen olo että jahhas, tuollainen olen vaan hyväntahtoinen hölmö jees-mies. Tai ainakaan musta ei tule ikinä labranvetämiseen kykenevää. Tai jotain. Ei edes omaperäisiä ideoita vaan hiljaista puurtamista labran hämärässä silloin kun muille sopii.
Äärimmäisen tyhmää kitinää tämä, ottaen huomioon että kuvaus kumminkin on positiivinen ja mulla on kai periaatteessa ihan hyvä tiedenaisitsetunto – noussut eksponentiaalisesti edellisestä labrasta lähdön jälkeen – ilmeisesti ideaaliminäni ja todellinen minäni on täysin eri henkilöt.
Pitäis varmaan opetella tykkäämään itsestään joskus. Vaikka mulla on sellanen olo että kyllä varmasti keksisin mullistavia asioita jos joskus hetkeksi ehtisi pysähtyä *ajattelemaan* eikä olis koko aika vaan selkä vääränä puurtamassa solujen kanssa tai panikoimassa muuten vaan.
Loppukevennys: samojen sivujen kautta löytyi mainio PhD-sarjis, keskittyy kuvailemaan hyvin tarkkanäköisesti gradua/väitöskirjaa graduate schooleissa tekevien elämää…

One thought on “Päivän nettitesti…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s