Yksinkertaisuutta

Eipä ole paljon tullut kirjoitettua tieteestä viime aikoina. Kultaviikkolomien jälkeen kaikki edistys on ollut kuin tervassa tarpomista; viime viikon kokeet meni aika lailla reisille kommunikaatioepäselvyyksien vuoksi (ne vääräntyyppiset, merkkaamattoma hiiret!) ja nyt sitten pitäisi tehdä ihan liian montaa asiaa yhtä aikaa. Pomo on paikalla vain ajoittain, tarkastamassa miten MIT-posteri edistyy (ihan hyvin kiitos, pitää enää vain muuttaa kaikki tekstit lorem ipsumista asiallisemmiksi), miten olemme kehittäneet Hokkaidon tytön kanssa granulaarisolujen eristysmenetelmäämme (eipä juuri olla, mut ei se mitään, 30. päivä tänne hyökkää delegaatio Saksasta asti ja homman PITÄISI toimia siihen mennessä…) Luonnollisesti kaiken tämän sivussa pitäisi lukea ja kirjoittaa artikkelia.
Ikävä juttu on vain se, että nyt, kun melkein kaikki palikat ovat paikallaan ja muutama “varma nakki” vain puuttuu, jokaista palapelin palaa saa houkutella esiin kaikin keinoin ja silloinkn usein ne tuntuvat sotkevan kuvaa enemmän kuin täydentävän. Toistaiseksi tiukalla syynillä ja ankaralla ajattelulla on pidetty suuret katastrofit (= tulokset jotka hankaloittaisivat asioiden ymmärtämistä niin pahasti että pitäisi vakavsti harkita kysymystenasetteluita uudelleen) loitolla, mutta hiukan tässä tehdään hommia veren maku suussa.
Tuloksethan eivät siis ole vääriä jos ne on saatu oikealla menetelmällä; systeemi nyt vain sattuu olemaan niin pirun monimutkainen että sitä ei ainakaan tällaisella piiloblondin päällä hahmoteta. Eräs hyvä tapa asioiden hahmottamiseen, tietokonemallin tekeminen, alkaa tuntua päivä päivältä yhä tarpeellisemmalta. Mutta kun ei mulla tai kenelläkään muulla ole aikaa paneutua täysipäiväisesti neuronimalleihin, käytettiin kontakteja ja nakitettiin yhden merkittävän mallinnusympäristön luoja väsäämään mallin perusrakenne. Siis nakitettiin kuukausia sitten. Lupasivat tulokset huhtikuun puoleen väliin mennessä, eipä ole kuulunut. Noh, ei mulla olis ollut aikaakaan leikkiä mallilla.
Viime yönä kun taas vaihteeksi jäi nukkuminen täysin uupumaan (*vihaan* sitä kun sängyssä pyöriessäni alan kuulla lintujen äänistä että aamunkoi lähenee, *vihaan* sitä kun katsoo kelloa ja toteaa sen olevan 5.21 eikä enää millään ehdi nukkumaan edes neljää tuntia, ja saamari että vihaan noita siivoojia jotka tulee ennalta-arvaamattomina päivinä klo 9.30 ovesta sisään vaikka itse olisit vielä unessa…) niin näen varsin houkuttelevana osaratkaisuna päivän suoritteisiin sen, että jätän posteriin lorem ipsumit ja toivon ettei kukaan huomaa.
Kaikkein kiukuttavinta on tänään se, että tässä ruumiintilassa ei ole mitään järkeä lähteä treeneihin joita olin odottanut jo koko viikon.
Enkä jaksanu ees laittaa hauskaa kuvaa tähän entryyn.

3 thoughts on “Yksinkertaisuutta

  1. My sympathies. I am also going through weeks of deadlines and conclusions. Sorry it doesn’t help much. But you’re lucky you have cleaners! My house is a mess!

  2. Cleaners… a ‘service’ by the International House apartments that I live in… a service that can not be refused. Approximately once a month, in the night when you come back from work at 2AM, you find a notice on your door, saying that the apartment will be cleaned tomorrow whether you are in or not. Thank you for your co-operation.
    They come in, they wash the toilet and empty the sink drain in the kitchen *IF* you’ve done the dishes already before, take out the vacuum cleaner and run it over the most convenient spots of the floor, which never include the under-sofas or behind-chairs or, even, anything near a paper bag that was left on the floor next to the door.
    Not much, if the price is worrying in the morning that they run into the apartment while you’re still undressed (even though, it has been proved, the sight of a naked man in the room very efficiently drives the cleaner ladies away, *giggling*… )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s