Panda eats shoots and leaves

IMG_2934.jpgKattelin eilen yksikseni videolta leffan “Wasabi” – se ranskalainen huumoritoimintapätkä jossa Jean Reno häseltää Tokiossa. Häiritsemään jäi ranskaa puhuva Yakuza ja jatkuva nenän niistäminen. Vakavammin: jokainen joka on koskaan mun seurassa aikaa viettänyt on tietoinen siitä miten kauhean ylpeä ja kaikkea mä olen mun kaiken peittoavasta kielitaitoisuudestani; yhdenkin oluen jälkeen väitän puhuvani paitsi suomea, puolaa ja englantia myös ruotsia ja espanjaa. Ja ranskaa; lukion viimeisellä luokalla kylttyrellien tyttökavereiden kanssa puhuttiin välituntisin vain ranskaa, kun se oli niin chiq ja taisi olla sujuvampaa kuin englanti. Vaan kun tuota kyseistä elokuvaa katsoi – alkuperäiskielenä siis ranska ja tekstitys hollanniksi – niin tuntui siltä, että sai usein paremmin selvää japaninkielisistä osuuksista kuin ranskasta. Kai se on niin että aivo on virittäytynyt parsimaan jaappania ja siinä saa euroopan mahtikielet väistyä – mikä on harmi, sillä onhan tyylikkäämpää puhua sujuvasti ranskaa kuin tulla toimeen japaniksi, eikö? Haluan heti Ranskaan asumaan!
Mutta ei, tänään vietin suurimman osan päivää vieraan miehen kanssa autossa katsastamassa pitkin Tokiota kaikenlaisia asuntoja. Tai miehen ja miehen; agenttiparka näytti tuskin toista kymmenettä kesää nähneeltä pojalta joka olisi varmaan ollut aidoimmillaan jossain söötissä animesarjassa jossa on koululaisia ja monta tyttöä joilla on Bisneksiä ja sitten se yksi hönö poika joka ei tajua että kaikki tytöt tykkää siitä. Reppana kyllä teki parhaansa alistaakseensa mut taas Japanilaiselle Palvelukulttuurille: pikkuruisen citymersun peruutuspeili oli valmiiksi asetettu niin että Asiakkaalle voidaan puhua suoraan silmiin katsoen vaikka keskellä monitasoristeystä, auto pysäytetään aina sentilleen sellaiseen kohtaan josta Asiakas voi nousta korkokenkiään turmelematta jalkakäytävälle; ja auta armias, kun erään kiinteistön huoltaja ei ollut avaimien kera paikalla minuutilleen sovittuun aikaan, ja tuli mieleen että viereisestä combinista voisi käydä hakemassa jotain juotavaa – niin innokasta tarjoutumista maksaamaan puolestani reilun sadan jenin mehua en ole tainnut nähdä.
Kauppoja ei vielä tullut, vaikka oli kyllä sellaisia lukaaleja että oksat pois, lähestulkoon budjetin rajoissa ja vielä Ginzassa – samalla karttasivulla Keisarisedän kanssa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s