monsteri

NEC_0023.jpgJos sulla ei ole yhtään omaa labraa vielä, eikä yhtään mikroskooppia eikä kameraa, tuossa on laite jota suosittelen ostamaan. Keyencen uusi täysdigitaalinen mikroskooppi, joka poistaa tarpeen vanhanaikaiselle ‘tiedemies tihrustaa objektiiviin’-asetelmalle. Sinne vaan isket näytteen sisään ja sen jälkeen nautit olostasi ergonomisen työaseman ääressä. Sen lisäksi että tavanomaisen kolmen kuutiometrin sijaan systeemi vie tilaa isohkon espressolaitteen verran, se myös näyttää käheeltä.
Valitettavasti innovatiivisuus on jäänyt kesken. Se ei keitä kahvia. Eikä tee montaa muutakaan asiaa jonka luulisi olevan ilmiselvää… ilmeisesti poikien progressiivinen laite-idea piti saada markkinoille ennenkuin toisilla pojilla oli aikaa kehittää käyttöliittymä. Ja siihen menee vain yksi objektiivi kerrallaan. Lamppukin on vain elohopealamppu.
Hinta noin puoli miljoonaa euroa. Manuaalit ja ohjelmistot saatavana vain japaniksi. Hittolainen. Jos olisivat edes vähän yrittäneet, vaikka luvanneet että ohjelmiston seuraavassa päivityksessä on mukana automaattinen sarjaskannaus x-y -tasossa, ja englanninkieliset valikot, olisin laittanut ostoskoriin. Sopisi hyvin sen autopatchaajan kanssa samalle pöydälle. Mutta jos mulla olis oma labra eikä yhtään skooppia eikä kameraa ja kuvittelisin haluavani tehdä imagointia joka ei vaadi elävia kudoksia, kyllä ottaisin.
Vaan huomisaamulla menen lomalle. En muista milloin viimeksi olis moista tapahtunut, että ihan menen lomamatkalle – ja sellaiselle, johon ei kuulu mitään rankkaa turisteilua tai sosiaalista suorittamista. Edessä on pitkä viikonloppu serkkutytön luona Soulissa, ohjelmassa rentoa olemista, hyvän ruoan syömistä ja mahdollisesti jopa koiranulkoilutusta.
Onpa hyvä että tuli ahkeroitua lähinaapurin pääkaupunki viime vuonna sen verran tarkasti nottei oop tarvetta nähdä yhtään palatsia eikä temppeliä. Läppärinkin otan mukaan vain valokuvien tallennusta varten, blogaan jos mahtava DoCoMon maailmankännykkä sattumoisin toimii siel.
Sääli että sielläkin on ihan sama keli. Tuntuisi kivalta mennä rentoutumaan jonnekin pohjoisen viileytyeen…

2 thoughts on “monsteri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s