Pipareita heinäkuun 24.

00931645.jpg
Migreeniaalto taas jätti kaikki mahdolliset suunnitellut toiminnot pois kuvioista. Huvituksiksi jäi kuutosen maanjäristys ja kaupasta löytyneet piparkakut. Ihan samoja ANNA’s pipareita joita kotikontujen Siwamyymälät tarjoavat.
Maistuu vallan hyvältä ihan keskellä kesääkin, palanpainikkeena Winona Ryderin leffa normaalista naisesta joka joutuu mielisairaalaan Angelina Jolien kanssa.
Päivän triviatieto: tuoreen tutkimuksen mukaan jopa 40 % japanilaisista miehistä käyttää deodoranttia ainakin joskus.

Tämä blogi on blogilistassa merkattu kuuluvaksi ‘Japani’ -kategoriaan. Selasin raapustuksiani jonkin matkaa taaksepäin enkä kovasti löydä mitään mikä moisen kategorioinnin oikeuttaisi. Kunhan tilitän, kitisen ja vouhkaan asioista joista tilittäisin, kitisisin ja vouhkaisin samalla lailla vaikken olisi koskaan kotomaata jättänytkään. Siksi lisäsin tuon japanilaisia miehiä koskevan tärkeän tiedon.

Kotomaasta puheen ollen: perjantain illallisella multa kysyttiin, olenko puolalainen vai suomalainen. Ja kun vastasin että kumpaakin, tivattiin lisää että no kummaksi enemmän tunnet itsesi. Mutisin siihen jotain epämääräisen coolia, hämmentävästi kun tuntui siltä että ihmiset katsovat pahaksi jossei toisella ole kulttuuri-identiteettiä. Outoa.
Olen kuukauden sisään kuullut kahteen kertaan huomautettavan että mulla on erittäin omaperäinen aksentti (englantia puhuessani). Ensireaktioni oli tokaista, että eihän mulla mitään aksenttia ole, mä vain puhun englantia… Ja nyt pohdituttaa kovasti, onko mun kieleen tarttunut saksalainen vai japanilainen aksentti, vai muuten vaan alan puhua huolimattomasti, vai oliko mulla aina joku suomalaisaksentti, vai mikä on. Ja arvatkaa vaan osaanko vähään aikaan puhua englantia ilman hillitöntä itsensätarkkailua.

Onkse vaan mä, vai näyttääkö toi tilanne järistyskarttakuvassa siltä että Japanin pääsaari olis ratkeamassa kahtia? TVssä näyttävät taas jotain railoja joita oli auennut maahan eilen.

One thought on “Pipareita heinäkuun 24.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s