Pieni muistutus itselle

JAL:lilla ei sitten lennetä.
Siitä lentohistorian pahimmasta yhden koneen onnettomuudesta on tänään kulunut 20 vuotta, ja joka saamarin kanava syöttää järkyttävää ja traagista uudelleenelävöitettyä draamaa kyseisen päivän tapahtumista. Näytetään kuinka vanhemmat veivät lapsensa kentälle ja miten sitten myöhemmin turmahetkellä äiti kokee kylmän tunteen rinnassaan laittaessaan illallista miehelleen. Lentäjien viimeisiä sanoja black boxista ja lennonjohdon kanssa on soitettu niin paljon että osaan sen kohta ulkoa. Näytetään ruumiiden kantamista kaukaiselta vuorelta. Uhrien hätäisesti paperipussin vereen tahriintuneeseen kylkeen kirjoittamia viimeisiä sanoja rakkailleen.
Lehtien uutissivut ovat täynnä JALin nykyisten johtajien haastatteluja siitä kuinka nykyään JAL panostaa turvallisuuteen – ja viimeksi eilen JALlin koneesta tipahti iso pala laskeutumisen yhteydessä. Heti perässä tullut korealainen kone ajoi sirpaleeseen ja puhkoi renkaansa. Ja niitä palasia on tipahdellut viime aikoina aika lailla liian usein. (JAL on ulkoistanut koneittensa huollosta 38%).
En nyt ole ihan varma, mutta katson uutisia, jossa ilmeisesti oltiin kuvaamassa muistopäivän puheiden taustalle JALlin konetta joka oli lähdössä Honoluluun. Kone nousee kiitoradalta ilman ongelmia, mutta sitten kuvassa näkyy tulenleimaus. Hetken aikaa näyttää todella pahalta, sitten loimotus heikkenee. Mikään englanninkielinen uutispalvelu ei kerro mulle vielä detaileja, mutta rikaixulin avulla luen asahi.comin japaninkielisiltä sivuilta että kone laskeutui hetkeä myöhemmin samalle kentälle. Ei henkilövahinkoja, mutta ei nyt erityisemmin tee mieli JALlilla lentää. Mielummin vaikka Discoverylla – vaikka siitä irtosi pala, pojat osas korjata tilanteen.

One thought on “Pieni muistutus itselle

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s