Gakkari shita!

kurkut.jpgTuossa lähinurkilla on mainio World Import Mart. josta saa monenlaista ulkomaalaista olutta (ei kuitenkaan siideriä) ja muuta tuontitavaraa. Silmäni meinasivat pudota päästä kun näin hyllyssä “Polish Dill Pickles” – vielä puolalaisen Krakus-valmistajan tuotetta. Tarjolla oli paitsi puolen kilon purnukoita (hintaan 525 yen, siis lähes ilmaista) myös jättimäisiä useamman kilon tonkkia – mutta kassit painoivat ja ajattelin että jos nyt kuitenkin kokeeksi otan vain yhden pienen purkin. (Jos joku ei ole selvillä, meillä suvussa ollaan suolakurkkujen suhteen lähes fanaattisia – ei oikeasti edes riitä, että kyseesä on suolakurkku (ei siis etikkakurkku joka on itse pahuus paitsi ehkä hampurilaisen välissä), vaan sen lisäksi sen pitää olla vielä hyvä suolakurkku…)
Suomessa Myrttisen suolakurkut on ainoita kelvollisia kaupasta saatavia suolakurkkuja; vaikka luonnollisesti kaikkein parhaita ovat tietysti äidin itsetekemät “malosolne” eli vähäsuolaiset. Niitä on aina loppukesästä purkeissa kypsymässä keittiöstä, ja voi onnea kun ne valmistuvat – niitä syödään sitten kahmalokaupalla….
… kävelin siis kotiin, haaveillen kuinka leikkaan hyvästä eilen ostamastani leivästä viipaleita ja syön niitä pelkästään kurkuilla päällystettynä…
… avaan purkin kannen ja vesi valuu jo suusta —
— ja totta hitossa nehän sitten onkin etikkakurkkuja. Ja tämä olisi tietysti selvinnyt ihan helposti jos olisin katsonut tuoteselosteen. Tai tullut ajatelleeksi sitä, että suolakurkku on tuoretuote eikä todellakaan mikään kestosäilyke jota voitaisiin eksportoida puolasta johonkin itämaahan. Mutta lankaan menin niin että läpsähti.
Pettymystäni ei nyt riitä sanat kuvailemaan. Olin toki jo sopeutunut siihen että tiettyjä asioita (kuten suolakurkkuja ja aitoa hapankaalia) ei täältä saa (paitsi että jos olisi sinne Aichin maailmannäyttelyyn saanut aikaiseksi mennä, niin Puolan paviljongista ois voinu saada…) mutta puolen tunnin ajan jo olin varma mulla on suolakurkkusource… onneksi en ostanut sitä kahden kilon purnukkaa.
Pitänee vain kysyä äidiltä resepti. En ole ihan varma saako täält millaisia avomaankurkkuja, ja onko ne kurkkumaiset näppyläiset vihreät asiat joita on aina vihannestiskissä jotenkin kurkkujen sukulaisia. Ja saako täältä muka kukkatilliä jostain. Mutta ehkä asiaa voi yrittää.
-snif-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s