Better life through chemistry-entry

rohto.gif“Wow, what a feeling.
Strong yet soft, the indescribable sensation is truly long lasting.
The sensation spreads through my brain – I feel wide awake.
My eyes are purified … like the eyes of a newborn baby.
….. “NEW” can’t begin to describe the wonder of New Rohto Zi:0″
Tällä viikolla on istuttu kymmentuntinen jos toinenkin tietokoneen ääressä analyysiä takoen. Projekti kun meni ns. uusiksi niin yllättäen on aika lailla kaikenlaista tehtävää, ennen tän illan seminaariesitelmää… luonnollisesti, kuten aina gradujen kirjoittamisen ja muiden kanssa, päädyin suoritamaan sijaistoimintoja. NYT on juuri se hetki jolloin on parasta järjestellä puolentoista vuoden datat ja aivolätyt (ja ihmetellä että mihin kaikkiin jääkaappeihin mä olen niitä aivoja kätkenyt).
Jonnin verran analyysiäkin on tullut tehtyä (esim. sain aikaan vihdoinkin oikean varmistuksen sille mun mutulle että lähes kaikki data viime vuoden marraskuun ja tän vuoden tammikuun väliltä on käyttökelvotonta), siinäkin määrin että silmistä alkoi tehot loppua. Useamman illan olen viimeisiä datoja puristellut silmät ristissä kun en ole enää jaksanut fokusoida ruutuun.
Sitten muistin Mainoksen, jossa toimistotyöläinen istuu iltaa ja silmissä sumenee juuri sillä tavalla kuin musta on tuntunut. Mutta onneksi paikalle ilmaantuu reipas nuori mies kädessään *silmätippoja* – joilla maailma kirkastuu ja toimisto-orja pystyy riemulla jatkamaan töitään. Ihmettelinkin miksi täällä myydään niin paljon silmätippoja joka paikassa; mä olin kuvitellut että silmätippoja käytetään vain jos on silmätulehdus tai piilarit tai jotain.
Eilen kun käytiin loottaamassa drugstorea (asenteella “ostetaan nyt kaikenlaista ja katotaan myöhemmin sanakirjasta mihin ne on tarkoitettu”), silmiin osui Rohto-firman silmätippahylly, ja erityisesti tuo Zi:0 -niminen tuote jonka mainoslause… no, pakotti ostamaan. Näppärästi sitten kävikin niin, että tänä päivänä silmät on tahmassa ja unihiekassa ja väsyneet jo puoleenpäivän aikaan – ei muuta kuin rohtoja silmiin.
Vaikutus oli rankka, erityisesti varmaan siksi kun en ole kait eläissäni silmiin mitään tiputellut. Mut kyl ne jotenki tuntuu pysyvän paremmin auki; fiilis ei ny ihan oo ‘like a newborn baby’ vaan pikemminki se kun lokakuussa ajaa autonsa huoltarille ja pesee tuulilasin ja pyyhkimet.
Niin jos niitä töitäkin vielä saisi aikaan, niin a vot.
(ROHTO on todellakin japanilainen eikä suomalainen firma; perustettu 1899. Ensimmäiset rohtosilmätipat tulivat markkinoille vuonna 1909; ehkä ne on jossain vaiheessa kerenneet oppimaan jotain silmätipoista. Firman nettisivujen mukaan “Rohto” on japanissa lähes synonyymi silmätipoille… sit kun vielä joku selittäisi mulle miksei Timoteikaan ole suomalainen…)

2 thoughts on “Better life through chemistry-entry

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s