Yatto!

200510111315000.jpgVihdoinkin. Lähes kahden vuoden ajan on saanut lähettää arpakuponkeja erilaisiin luottokorttifirmoihin – ja tänään mulla on vihdoinkin taskussani aito, japanilainen luottokortti. Mukana tuli hillitön pino ohjeita ja maksuohjelmaselvityksiä – japaniksi. Toistaiseksi mulle riittää tieto siitä, etten ole jatkuvasti täysin Luottokunnan hyväntahtoisuuden varassa, enkä ole ihan varma edes että minkäsuuruinen luottolimitti tuolla kaunokaisella on.
Kortti tuli vallan mainioon saumaan, jossa muut rahaongelmat alkoi pahasti pinoutua katastrofiksi: olin sählännyt kahden eri nordea-tilini kanssa niin, että raha jolla piti suoraveloitusmaksaa viime kuun visa-lasku olikin väärällä tilillä, ja juuri sopivasti kun oli lähdössä Hevonkuuseen ™ matkalle jossa olis hyvä olla rahaakin mukana, visani hylätään raa’asti kaikkien automaattien toimesta. Soitto Luottokuntaan helpottaa hiukan, lupaan heille että suoritan maksun välittömästi nettipankin kautta, etsin Hevonkuusesta nettikahvilan ko. toimenpidettä varten – vain huomatakseni, että solo-tunnusluvut eivät toimi enää. Soittelen erinäisiin paikkoihin, käy ilmi että numerolista meni vanhaksi keskiviikkona ja uusi on lähetetty – mutta sitä ei vaan näytä löytyvän. “Luottohäiriömerkintä”-sana roikkuu pääni päällä kuin terävä kirves, mutta ehkä tästä vielä jotenkin selviän. Tylsää on muuten se, että vaikka Luottokunnan helpline palvelee 24h, Nordea vain pankkiaikaan ja tämän aikaeron kanssa kaikki menee… astetta vaikeammaksi.
Piih.
Mutta, Washingtonin konferenssimatka ei näillä näkymin tule kaatumaan kortinpuutteeseen.

5 thoughts on “Yatto!

  1. Luonnollisesti:) Ja jos nyt vielä se toissaviikolla anomani American Express ilmaantuu, niin hyvinpä voin alkaa maksaa visalaskuja Amexilla ja päinvastoin. (not).
    Sivuhuomautus: se kuulakärkikynä, jonka sain palkinnoksi siitä että lähetin hakemuksen, on niin surkea ettei sillä pystynyt edes japaninläksyjä kirjoittamaan. Heitin sen menemään. Aika surkeaa noinkin isolta firmalta.

  2. >Aika surkeaa noinkin isolta firmalta.
    Jotenkin tuo lause tiivistää ko. pankin toiminnan tässä maassa, jopa näin ulkomaalaisen silmin.

  3. Mutku mulla on tällane juttu näiden kynien kanssa. Vähän niinku jollekulle kelpaa autoksi lada ja toisille siinä pitää olla kaksi pakoputkea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s