Maanantai. Miten tyhmä sitä voikaan olla.

Noniin. Helvettihän se on valloillaan ja jäätyy (ja se tuntuu kotona saakka). Uudenuutukainen japaninvisani meni lukkoon (kun suoraveloituspäivä täällä onkin aina kuun 10. eikä 30., oishan sen voinut lukea siitä japaninkielisestä ohjekirjasta ihan helposti, niin enpä ollut varautunut moiseen). Saan kuulla tänään, että firman policyyn ei kuulukaan “maksamme hotellikulut” vaan “maksamme kiinteän korvauksen asumiskuluista” – joka on maksimissaan 18500 yeniä. Tämänhetkisellä näppärällä 120 yen/dollarin kurssilla siitä tulee reilu 150 dollaria – ja siihen hintaan ei tuolla kongressissa olis saanut huoneen huonetta. Ja minä kun en tiennyt niin enpä sitten katsonut hotellin hintaa vaan sijaintia. Kaiken huippuna olin pyynnöstä varannut tuplahuoneen (kun yhden kolleegan piti lähteä mukaan, mutta ei lähtenytkään) enkä ymmärtänyt sanoa respassa että ei se ole tulossa. Enkä ymmärtänyt sitäkään, että siihen 224 dollarin yöhintaan lisätään vielä 32 dollaria veroja.
Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis ja talous. Ihan noin paljoa ei olisi kyllä varaa kärsiä.
Saamari kun jenit on aivan naurettavan ala-arvoisia nyt. Ei tunnu enää lainkaan fiksulta idealta tämä asunnon ostaminen Helsingistä sillä välin kun itse asuu täällä; sen rotiskon kustannukset kun nousee päivä päivältä. Mietin että voisko sen asuntolainan jotenkin siirtää tänne (kivat 1% korot) mutta ilmeisesti se helvetti jäätyy ihan tosissaan ennenkuin gaijin ilman pysyvää oleskelulupaa saa sellaisia lainoja.
Nyt tarviisin jonkun lyömään mua vaikka tomboshinailla päähän. Paha vaan että ei taida olla varaa treeneihin vähään aikaan, köyhän pitää hakata ihan itse päätään seinään. Pitääkö mun aina olla näin tyhmä. Ja sit vielä jätin läppärini kotiin – ja juuri ennen matkalle lähtöä siirsin kaiken musiikkini työkoneelta sinne. Ei musiikkia siis tänään. Hitto.

5 thoughts on “Maanantai. Miten tyhmä sitä voikaan olla.

 1. Itsekin muistelen kyynel silmässä niitä aikoja kun euro maksoi 90 jeniä. Silloin oli kiva käydä Euroopassa lomalla. Jostain syystä ei nyt ole läheskään niin kiva miettiä mitä niillä Suomessa pankkitilillä olevilla jeneillä, jotka ovat viisi vuotta maanneet 0% tilillä, saa tänään kun euro maksaa 140 jeniä (ja Milanon kentällä keskiviikkona 185 jeniä…).

 2. 185? Urgh.
  Jotku väittää et tää o ny hyvä japanin taloudelle ja sillai. Loppuu lamanpohjukassa kieriskeleminen ja singotaan kansa kiertoradalle.
  Mä alan todella kaivata sitä palkankorotusta ens fiskaalin alusta tai menee oikeasti hankalaksi se asuntolainan maksu suomeen (alun perin laskettiin että ihan helposti menee…)

 3. Toki se taisi olla 155 + kiinteä maksu + prosenttimaksu, mutta lopputulos oli suurinpiirtein, että mä annoin jenejä seteleinä ja sain euroja kolikoina.
  Itse onnistuin vuosi sitten samalla kertaa kämmäämään sekä suomalaisen visan, että japanilaisen amexin maksamisen kun rahat oli väärällä tilillä. 200 euron Visa-laskun maksoin päivän myöhässä ja sain muistutusmaksut yms päälle, puolen miljoonan jenin Amex-laskun (jossa kortin luottoraja oli vain 300.000 jeniä) sitten neljä päivää myöhässä ilman mitään jälkiseuraamuksia. Kiittelivät vain kun kävin toimistolla maksamassa.

 4. Jep – soitin eilen CitiCards Japanille ja siellä hentoääninen tyttönen kumarteli puhelimessa mulle kiitoksia kun sanoin että joo lähettäkää lasku niin maksan sen.
  Toi luottorajan ylitys kiinnostaa kyllä – mä en ole oikein onnistunut löytämään CitiCardin käyttöehdoista (niistä englanninkielisistäkään) tietoa että mitä käy kortin ja käyttäjän ja luottotietojen jos luottoraja ylittyy.
  Reilun viikon päästä – jos olen tunnollinen – olen nimittäin saanut suomalaisen Visani ns. Kuivaksi (ei laskuttamattomia ostoja, paitsi mitä nyt joku EVE Onlinen kuukausimaksu). Tämä siis on onnistunut lähinnä sillä, että oon siirtänyt velkani CitiCard Japanille.

 5. Ei nuo kortin ylitykset luottotietoihin vaikuta. Itselläni lakkasi kerran reissussa Japanin Amex toimimasta ja kun soitin ja tuohtuneena tivasin syytä valittelivat, että meillä on sellainen tapa jos käyttää korttia tuplasti yli luottorajan. Sanoivat että jos maksaisin sen verran, että luottorajan ylitys olisi taas alle 100% niin kortti alkaisi heti toimimaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s