Piikkilankaa ja sähköpaimenta!

Otetaan vastaan: hyviä neuvoja, jolla saan informoitua naapuruston kissapopulaatiolle että mun pihamaani ei ole hiekkalaatikko. Tänään aamulla mieltä oli piristämässä uusi kasa jätöksiä ja esiinkaivettuja kukkasipuleita. Työmatkalla aloin hermostuneesti kuvitella että aidanpylväillä istuvat kissat katsoivat kaikki mua pahansuovasti… Jostain syystä kaikki ne naapureiden koirat jotka räksyttävät yöt ja päivät jokaista ohikulkijaa eivät häiritse kissoja lainkaan. Suunnittelen kehittäväni kissanmetsästäjämutanttihiiren.
Vedin hatusta monta “ei voittoa”-arpahiirtä, joten mulla on tasan yksi hiiri josta pitäisi saada tänään käytännössä kaikki puuttuva data paperiin. Puuttuva data käsittää uudenlaisen koejärjestelyn, lämpötilojen vaihtelun ja Mömmöt ™. Kunhan ei menisi taas vain harjoitteluksi.
Kävin tekemässä japaninopettajalla tänään harjoitus-kuullunymmärtämisen. Varsinaiseen kokeeseen on aikaa reilu viikko, ja havaitsen että mulla on jonkinlaisia mustia aukkoja ihan normaalissa käsityskyvyssäni silloin jos tarvitsee nopeasti ymmärtää että montako ihmistä juhlista poistui ennen puoltayötä.

Mishiman tetralogian kolmas osa (Temple of Dawn) ei ollutkaan niin hyvä kuin odotin. Muuten ehkä, mutta Mishima jumitti noin puoleksi kirjaksi selvittelemään ilmeisesti omia näkemyksiään uudestisyntymisestä ja karman laeista päähenkilön kautta niin, että päähenkilö viettä toisen maailmansodan kirjastossa lukien asiasta kertovia kirjoja. Pitää kai se neljäskin osa toki lukea, mutta välillä oli aika vapauttavaa lukea sitä aikamatkustajan vaimoa. Hieno kirja. Kiitos kaikille jotka kehuivat sitä ja saivat mut näkemään sen vaivan että etsin kirjakaupan Washingtonista.

3 thoughts on “Piikkilankaa ja sähköpaimenta!

  1. Kyllä se on nyt vain alettava täyttämään PET-pulloja vedellä. Kaikki japanilaiset omakotiasujat eivät voi olla väärässä. Vaan miten pääsisi korpeista eroon?

  2. Voi hyvänen aika sentään. Mitähän naapuri-samat sanois jos alkaisin ruikkimaan sudenkusta ympäriinsä?
    Korpit ei oo ollu meidän nurkilla ongelma – pitääköhän kissat ne loitolla? Jossainhan oli juttua siitä, että jossakin Tokion -ku:ssa kokeillaan erityisiä keltaisia muovipusseja: ovat valinneet sen värin niin, että ihminen (=naapurintäti joka vahtii että kaikki lajittelevat) näkee sen läpi, mutta korppi ei.Tämän vuoksi tehokas korppi ei vaivaudu repimään pussia rikki kun ei voi olla varma että sisältä löytyy syötävää ja muuttaa kivempaan -ku:hun.
    Ja mulla on siellä jo yks PET-pullo… kun tiiliskivet loppui kesken, yritin niillä piilottaa niitä kukkasipuleita. Onhan siinä sekin järki tietysti, että kun kaikkien pitäisi pitää maanjäristyskatastrofin varalta pari pulloa vettä per henki varastossa (ketkä kaikki myöntää?) – niin jos ei sitten sattumalta olekaan omaa pulloa kotona niin voi viedä naapurin kissoilta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s