Kurisumasu ga kimasu

lehdet.jpg… ja Japan Today uutisoi, että japanilainen mies ostaa tänä vuonna keskimäärin 23 353 yenin arvosta joululahjoja tyttöystävälleen (5596 yen enemmän kuin viime vuonna), kun taas japanilainen nainen (kysely kohdistui yli 20-vuotiaisiin naisiin) kuluttaa sydänkäpysensä lahjoihin keskimäärin vain 17 008 yeniä (mikä kuitenkin on 3959 yen enemmän kuin viime vuonna).

Sain yllättäen kutsun myös Puolan suurlähetystön juhliin – aloin jo näkemään valveunia Bigosista ja suolakurkuista, kunnes huomasin ko. bileiden olevan päällekkäin sunnuntaisen japaninkielen vyökokeen kanssa – ja hitto kun siitä on jo mennyt 5500 yen pulittamaan niin en nyt peru, en en vaikka ois kuin ilmaisia herkkuja tarjolla ja puolalaista seuraa (kuulin että paikalla on paljon puolalaisia naisia jotka kitisevät kuinka kurjia japanilaiset aviomiehet ovat. Ilmeisesti avioliiton vihkimisen jälkeen joululahjabudjetti pienenee huomattavasti…) Mun pitää ottaa selvää valmiiksi että onko niiden ensi vuodenkin bileet samana päivänä kuin kielikoe, niin että ymmärrän olla ilmoittautumatta kokeeseen. Ei niin että tää ylppäreiden odotusta muistuttava ylimääräinen hermostuneisuus olis muutenkaan tarpeen… tai se vyöarvo ylipäätään, kunhan haluan todistaa ittelleni jotain.

Kävin ostamassa joulukortteja Seibun Loftista. Joululaulujen kailotus tuntuu jotenkin kovin erilaiselta täällä – Suomessa niistä tuli vihaiseksi (Jouluyö, juhlayö ei vaan kuulu lokakuun lopun citymarkettiin); japanilaiset eivät voi pilata joulua kaupallistamalla sitä kun keksivätkin koko konseptin suurinpiirtein toissavuonna. Tänään, White Christmas kassajonossa – ja tulin vain pohjattoman surulliseksi.
Ei helpota edes se kun katsoo Helsingin synkkyyttä webbikamerasta.

3 thoughts on “Kurisumasu ga kimasu

  1. Kissoista vielä näin jälkikäteen.. eivät pidä sitrushedelmien kuorista.. appelsiini ja sitruuna ainakin itsellä toimineet hyvin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s