delta t

hairface.jpgPiti tulla taas niin näppärän nerokas blogientry että oksat pois. Perusajatuksena se, kuinka mun tutkimuksiini on ihan tolkuttomasti vaikuttanut uusi lisälaite – termostaatti, jolla voin oikeasti mitata lämpötilaa missä lätty kulloinkin lojuu sekä vaihtaa sitä lämpötilaa sulavasti, sen sijaan että kattelisin lämpömittaria huoneen seinällä ja koittaisin säätää sitä kääntämällä ilmastointia pois tai päälle tai tarvittaessa aukoa ovia ja ikkunoita.
Ja kuinka sitten ajan ulos radalta niin että kolisee kun kuvittelen hetkellisesti että voisin tehdä jotain väittämiä in vivo-kontekstissa ihan vaan siksi että pystyn lämmittämään lättyni +35 asteeseen. (Onneksi sain itteni kiinni ennenkuin kävi nolosti).
Ja tästä sitten olis tehty aasinsilta säätilanteeseen, kuinka sinisiä taivaitamme vartioineet vuoristot lopulta joutuivat häviölle ja ne kirotut kylmät talvituulet Kiinasta vihdoin vyöryivät päällemme, mukanaan raskaita pilviä jotka eivät ryöpynneet lunta niskaamme ihan vain näyttääkseen meille, että olemme armoillansa. Lumi on peittänyt jo Nagoyan – 23 sentin kinos seurauksena rankimmasta lumipyrystä sitten vuoden 1947. Kotioven viertä koristava puukin on varistanut melkein kaikki vaaleanpunaiset kukkansa. Kaiken koristi sähkölasku joka on lähes kaksinkertainen edelliskuukauteen nähden – joojoo, kyllä se sähkölämmittäminen on kivaa.
lobeaffair.jpgKävin sitten palkkapäivän kunniaksi törsäämässä lähimarketissa – tohvelit, villasukkia, lämpöalusvaatteita, säärystimiä ja vihdoinkin kunnollisia teipillisiä lämpölätkiä (hei, ne oikeesti toimii! Liimaa yhden sellaisen selkäänsä aamulla niin hyvin tarkenee makuuhuoneesta keittiöön ja lopun päivääkin. Taidan siirtyä sähkölämmityksestä termokemialämmitykseen.)- sekä kaiken kruunaavat ruumupantsut. Niistäkin voisin huumoria repiä vaikka kuinka paljon, sekä noista Lobe Affair-alushousuista (joita en ostanut, sittenkään. Ei ois kuitenkaan ollu kokoja. En olis varmaan ostanut edes vaikka niissä ois lukenu “Niobe Affair” niinkuin ensivilkaisulla näytti.) (Osaisko joku muuten kertoa, mitä ihmettä on “sanitary shorts”? Alushousujen alle laitettavia alus-alus-housuja?)
Mutta loppujen lopuksi onkin käynyt niin, että mä olen aivan tajuttoman väsynyt, viimeiset 45 min töissä joutui taistelemaan estääkseen itseä käymästä makuulle labran lattialle – ja ruokakaupassakäyntikin meinas mennä itkuksi kun soittavat joululauluja. Enää en ikinä valita Suomessa siitä, että soittavat jinglebellsiä lokakuussa; se ei oo mitään siihen kurjuuteen verrattuna, että soittavat täällä vaikka petteripunakuonoa ja tietää ettei joulu siitä huolimatta tule. Oikeasti.
Niin että se siitä hulppeasta entrystä.
Mutta on sentään loma. Järjettömät 18 vapaapäivää – pitkä kuin nälkävuosi.

positive update:
Kämmekkäät, villasukat, turkisliivi, viltti, lämmin läppäri sylissä ja kuumaa mustaherukkamehua. Vaikka noi ei ihan tehnyt vielä oloa mitenkään pörröiseksi ja lämpimäksi, nämä söpöilyn yliannostussivut auttaa *paljon*. Suurisilmäisiä ujoja ja viattomia olentoja vastustamattomissa asennoissa…. ehkä noiden parissa voi pari viikkoa viettää. (Ja kyseessä ei o japsikoulutyttökuvasaitti, senkin kieroutuneet mielet!) Ehkä opin kuinka ollaan KAWAII? Via Murre.

2 thoughts on “delta t

  1. Lämpölätkiä?
    Kuulostaa ihanalta. Millä ne toimii? Yrteillä vai pattereilla?
    Voiko lätkän tosiaan liimata vaikka pyjaman alle ennenkuin lähtee viemään koiraa lenkille -15c pakkasessa?

  2. Lämpölätkät toimii jollain ihme termokemiallisella reaktiolla; paketissa olevat aineet alkaa reagoida ilman vaikutuksesta keskenään ja vapauttaa lämpöä. Ja joo, niitä on oikein hyvä liimata aluspaitaan kiinni ennen ulos lähtöä, tosin niiden “käynnistymiseen” menee hetki aikaa joten optimaalista olis laittaa semmonen paitaan joku puol tuntia ennen ulos lähtöä.
    Mä käytän niitä lähinnä selässä ja hartioissa; toimii myös rintalastan päällä tai ranteissa. Olkapäitä, polvia, kyynärpäitä, jalkoja ja käsiä varten on olemassa erityisesti niille muotoiltuja lämmittimiä.
    Ja ne o *halpoja*. Pienet, n. 5 x 10 sentin lätkät maksaa jonku 20 yeniä eli 15 senttiä kappale.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s