Tuli se sittenkin

jouluilattia.jpg… ainakin jos joulu-scorea mitataan sillä miten mukavasti illan jälkeen rötköttää sohvalla vatsaansa pidellen. Tuossa ruoka-asetelmakuvassa (jota Jannen kanssa asettelimme kun nälkäisinä oottelimme notta loput valmistuisi) näkyy vain pieni osa joululattian täytteistä – olohuoneen lattia kävi todellakin ahtaaksi kaikelle syötävälle.
Menyy sisälsi kaikki oleelliset laatikot lanttu, porkkana, peruna; maksalaatikosta oli puhetta mutta ehkä sitten ensi vuonna…), graavilohen ja jonkun muun paistetun lohen, joulupuuroa (Janne sai mantelin), jumalaisia karjalaisia piirakoita sekä useampia sortteja pipareita kuin on terveellistä (minttusuklaapipari?? vaniljasuklaapiparit? ei hyvää päivää), joulutorttuja, korvapuusteja, puolalaisia suklaamaustekakkuja, uppopaistettuja puolalaisia klimppejä sekä kavioita, sienisalaattia, ruisleipää, juustoja (homejuustoa piparkakkujen kera mmm…), JoyKeksejä, kylmäsavustettua hevosenpaistia Kumamotosta sekä KINKKUA niin suuri määrä että sitä ei kahdeksan hengen voimin saatu syötyä kokonaan vaikka olikin varsin hyvää. (Kinkku siis kuvassa lanttulaatikon, riisipuuron ja joulutorttujen välissä; painoa jötkäleellä oli miehekkäät 150 grammaa.) Glögissä oli maustetta ja makua ja voltteja, ja illan päätteeksi katsottu mainio Kanzo Sensei-leffa meni mukavasti pipareiden kera.
Sekahedelmäsoppa tosin unohtui kokonaan jäähtymispaikkaansa…
*burp*
Nyt välillä vähän nukkumaan niin jaksaa taas huomenna syödä.

2 thoughts on “Tuli se sittenkin

  1. Ruoka-asetelma oli hieno, tunnelma kerrassaan jouluisa ja uppopaistetut puolalaiset hämmentäviä, kiitos kaikesta väsäyksestä. 🙂 Mantelin muuten kyl sai Mikko. Toivon että tästä seuraa yleistä onnea eikä googlen äkkiseltään tarjoamaa ennustusta: “Mantelin saanuttahan tulee perinteisesti kohtaamaan onni: naimattomille puoliso, naineille vauva.”

  2. Gäh, niin siis piti sanomani että janne laittoi ja mikko sai, erityisesti siis tiedotteena omalle suvulleni että minä en saanut.
    Mut hyväjoulu, joo:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s