Lisää ruoka-asiaa

Säästän teidät riisilajikkeiden vertailulta ja kerron sen sijaan hälyttävistä tiedoista, joiden mukaan “More People Have No Breakfast”. Pahimmassa jamassa ovat parikymppiset naimattomat naiset, joista 17.4% syö aamiaista vain kerran viikossa tai harvemmin. Myyntipuolella on havaittu, että “Squid Stuffed With Rice” on pitänyt johtoasemansa bentoboksien suosituimmuuskisassa, samalla kun pakaste-udon saavuttaa pakastekroketteja pakasteruokamittelyssä.

Siltä varalta, että ette siellä Suomessa huomaa muistaa asiaa, tänään on taas Koirapäivä (11.1. eli one-one-one eli wan wan wan eli hau-hau-hau), ja kun se sattuu vielä koiranvuodelle niin olkaatten erityisen hyviä tänään koirillenne. Ne ansaitsevat sen kyllä.

Toinen työpäivä tänä vuonna – pitkä kuin nälkävuosi. Ja unohin laittaa soppaan kalkkia. Kaikki män pilalle.

Huomasin että jääkaapissa on edelleenkin hapankaalia. Haluan tehdä siitä Bigosia! Äiti lähetti ohjeen, mutta löytyyköhän mistään laakerinlehtiä?

4 thoughts on “Lisää ruoka-asiaa

 1. Selvä. Voi olla että kadut tätä neuvoa kun koko talo haiseekin hapankaalilta loppukevään…
  Kunnon makkaroita ei kyllä löydy, mutta eiköhän jotain lihhaa löydy pataan.
  😉

 2. Elääkös koko Japani länsimaisella kalenterilla, vai miten siellä suhtaudutaan kiinalaiseen kalenteriin? Kiinalaisillehan uusi vuosi on tänä vuonna tuossa tammi-helmikuun vaihteessa. Tulevaan koiranvuoteen kaiken hyvän lisäksi on ympätty kaksi heinäkuuta (vai olikohan se kesäkuuta). Kyseessä on siis karkauskuukausi.

 3. Joo, Japani siirtyi länsimaiseen ajanlaskuun muistaakseni Meiji-restoraation (Meiji-palautuksen? Kun ei se ihan vallankumous ollut kai…) yhteydessä 1800-luvun lopussa. Tosin, länsimaisen ajanlaskun rinnalla käytetään edelleenkin paikallista ajanlaskua, joka perustuu keisarin hallintovuosiin, eli meillä on nyt vuosi 18 Heisei-ajanlaskua (Akihito nousi valtaistuimelle 18 vuotta sitten) ja mä olen syntynyt vuonna 49 Showa-ajanlaskua.
  Sitten on vielä tuo fiskaalivuosijärjestelmä eli varmaankin suomeksi verotus / budjettivuosi, jossa alkaa uusi vuosi (eli nyt se 18.) ensimmäisenä päivänä huhtikuuta; yritysmaailma taitaa pyöriä pitkälti sen mukaan.
  Kiinalainen uusi vuosi on tapahtuma sinänsä – mistäpä juhlasta japanilaiset ei keksisi syytä kummallisiin tapoihin ja karnevaaleihin – vaikkakin pääasiassa kai maan Chinatowneissa. Kovasti kuvittelen tänä vuonna meneväni kattomaan Yokohaman Chinatowniin sitä 29.1. Silloin on siis kiinalaisen uudenvuoden ensimmäinen päivä, 9. helmikuuta on uudenvuoden viimeinen päivä, ja ilmeisesti 10. helmikuuta on ensimmäinen “oikea” päivä vuotta 4703 joskus 1900-luvun alussa keksityn kiinalaisen ajanlaskun mukaan.
  (Jos tätä joku oikeasti kiinaa ja sen kulttuuria tunteva lukee, niin lisäselvennyksiä tai korjauksia otetaan vastaan:)
  Niin ja sitten on Koiranvuosi. Mutta enpä ollut kuullut mistään ylimääräisistä kuukausista tänä vuonna – toivottavasti se ei ole kesäkuu kun silloin täällä on niin maan perhanan tylsä sää.
  Nuo horoskooppivuodet on ilmeisen tärkeitä olleet ainakin vielä ihan lähivuosikymmeninä; väestöjakaumassa näkyy ihan selvä notkahdus vuonna 1966 syntyneiden kohdalla, koska silloin oli Tulihevosen vuosi sinä vuonna syntyneiden tyttöjen uskottiin tuovan huonoa onnea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s