Sähellystä

Uusi viikko, uudet sähläykset: maanantaina en mitenkään kyennyt löytämään muutamia kuukausia sitten tekemäni analyysin numeroarvoja – laskinpa sitten käsin uusiksi. Juuri näin, juuri kun olin vouhkannut pää kolmantena jalkana muistiinpanojen ja muun vastaavan tärkeydestä. Toisaalta, tulipahan varmennettua että homma oli oikein tehty; kyseessä kun on artikkelin pääpointti niin siinä ei viittis väkisin mennä montaakaan promillea vikaan.

Seuraava sähläys sitten sattui kun urheasti, kauheaa unetusväsymystä vastaan taistellen nousin aamulla liian aikaisin jotta ehtisin lähteä tölistä ajoissa jotta ehtisin vihdoinkin käymään Soken treeneissä (ensimmäistä kertaa koko vuonna) – ja vaikka koko päivän mielessä oli pyörinyt ajatus että olis ihan kiva tarkistaa että onko ne treenit tänään täällä Tokiossa (vain tunnin matkan päässä työpaikalta) vaiko Jonkhassa jota myös Nodaksi kutsutaan (matka-aika reilu 2h). Mutta enpä tarkistanut, ja tämä hiukkasen sitten harmitti kun typeränä seisoi kassillinen aseita olallaan pilkkopimeän Tokyo Budokanin ovilla. Erityisesti kun näyttää nyt siltä, että ensi tiistaina on aika tiukka koepäivä joten ei mitään saumaa päästä treeneihin.

Siinä Tokiota raiteita pitkin matkatessani ehdin kuitenkin paitsi kuuntelemaan musiikkia myös mietiskelemään monenlaisia asioita. Kuten esimerkiksi sitä, miten hämmästyttävän hyvälle tuulelle sitä tulee kuunnellessaan kunnon happy-happy-joy-joy-J-poppia. Olkoonkin kertakäyttötavaraa, olkoonkin pinnallista ja laskelmoitua – siitä tulee hyvälle tuulelle. Ehkä tää on yks osa japanilaisen kulttuuriin niin syvällisesti kuuluvan harmoniansäilytyksen toimintatapoja: kun kaikki kuuntelis esmes hyväntuulista V6:ta (vaikka “Taiyou No Ataru Basho” – kohta osaan sanat jo niin että sen voi käydä vetäisemässä karaokessa) niin ei tuu niin helposti mieleen että vetäsempä tuota edelläni olevaa äijää raamenkiskajonossa dunkkuun. Tietääkö joku, menestyykö vihainen metallimusiikki täällä missä määrin? 🙂 (Synkkä ja melodinen toki menestyy… )

Sarjaan “Olet asunut liian kauan Tokiossa jos… ” -voisin liittää seuraavat:
– Osaat muodostaa yksihenkisen jonon
– Junalaiturilla seisahdat katselemaan vastapäisellä laiturilla olevaa kännykkämainosta. Hetken päästä vilkaiset huolestuneena taaksesi, varmistaaksesi ettei sinne ole muodostunut jonoa ihmisistä, jotka luulivat että jonotit seuraavaksi saapuvan junan oven kohdalla
– kärvistelet koko viikon miettiessäsi että onko perjantaina eli palkkapäivänä kaupassa vielä jäljellä SugoiMageita käsilaukkuja, sellaisia jotka sopis niin hyvin noiden saappaiden kanssa, ja harmittelet ettet ostanut kun näit kun se oli vielä alennuksessakin…

Valitettavasti ei tunnu yhtään siltä että olisin asunut liian kauan täällä. Päinvastoin.

kono michi no saki ni –
yume no tsuzuki ga aru kara –
toomawari de mo ii sa –
sorezore no kagayaki e

(At the end of this road –
There’s the continuation of dreams –
Even if we have to take a detour –
We’ll each go to our own brilliance)

3 thoughts on “Sähellystä

 1. Mun käsityksen mukaan kaikki musiikki menestyy Japanissa “joissain piireissä”
  En kuitenkaan ihan osaa sanoa olenko kuullut vihaisen rockin menestyksestä siellä.
  Ei kai suomalainen 69eyes ole sellainen? vaan ennemminkin synkkä ja melodinen ja niin taitaa olla myös Moi Dix Mois (jonka perustaja on muuten aika eksentrinen: http://en.wikipedia.org/wiki/Mana_%28musician%29 )
  Ja ei ainakaan Hanoi Rocks ole vihaista eihän?? 😀

 2. Siis hei, mä muistelen kuulleeni että Matti Nykänen olis ollut tulossa Japaniin kiertueelle…
  Hanoi Rocksia ei päästy kuuntelemaan tuossa viime vuonna kun kaikki niiden vajaa kymmenen keikkaa viidensadan kilsan säteellä Tokiosta oli loppuunmyytyjä joku 3kk etukäteen:)
  Tarpeeksi iso väkiluku, riittää markkinoita vaikka mille kummallisuudelle. Niinkuin jollekin suomalaiselle The Rasmukselle jolla taitaa oikeasti olla täällä vankka fanikanta…
  (Tarkoitus ei siis ollut varsinaisesti vertaistaa HR:ia, Rasmusta ja The Mattia:)

 3. No täällä stadissa pääsi ihan kevyesti kuuntelemaan hanoi rocksia Tavastialle viime lokakuussa.
  Pari viikkoa ennen ostin liput viidelle, ei mitään ongelmaa 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s