Edistystä

Sihteeri laittoi tänään mailia mulle asiasta johon liittyi pomo ja sen toimet, ja vaikka varsinaisesti vastausta ei pyydetty, kirjoitin kuitenkin pienen vastineen kokeillakseni japaninkielen vastaanottomuotoja. Viiden minuutin päästä sihteeri tulee luokseni officeen nauraen kaksin kerroin, kertoo että hyvin kirjoitettu, mutta ei meiä pomosta voi käyttää termiä “kachoo”. Jaa miksei? Ei tiedä. Laboratorionjohtajat ei vaan ole kachooita. Ehkä se on sitten “bosu”. Mutta joka tapauksessa, sihteerin mielestä se “kachoo” oli jotenkin vallan nerokas sutkaus.

Tässähän mä alan jo kykenemään ns. heittämään läppää japaniksi. Pelottavaa.

Vielä hiukan myöhemmin, saan sihteeriltä mailin, jossa useammankin hymyiön kera hän kertoo minulle että “Your japanese is so CUTE!!!”

Kylläpä tuntuu miehekkäältä.

Lisätään listaan asioista joita ilman tieteen tekeminen on mahdotonta: VÄRIKYNÄT.

4 thoughts on “Edistystä

  1. Styyn tiedustelupalvelu raportoi:
    ‘Kachoo’ on liian vähän labranjohtajasta. ‘Buchoo’ on oikea termi. Ehkä onnistuit ilmaisemaan pomosi IRL aseman tason aivan oikealla termillä, joka tosin ei korreloi sen virallisen aseman kanssa 🙂

  2. Kysyin toki sihteeriltä että oisko se buchoo, tai shachoo, (kanchoo? 😛 ) mutta mikään ei kelvannut. Ainoastaan “bosu” tuntui sopivan… ehkä gaijin-pomoja ei vaan kutsuta japaninkielisellä sanalla.

  3. Tunnen useammankin isonenän joka on kachou tai buchou joten ei se kai siitä ole kiinni. Voisiko johtua siitä, että pitää olla olemassa se ka ennen kuin joku voi olla sen chou? Olisiko tämä ka/bu -jaottelu siis pelkästään liike-elämän käytössä ja tiedemaailmassa sitä ei käytettäisi?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s