Eka kerta

Sain tänään mailitse linkin artikkeliin, jonka tekijöinä on kasa kilpailijoitani. Luin siitä otsikon ja katsoin kuvat, ja se riitti jutun ymmärtämiseen oleellisin osin. Aikaa meni noin 5 min.

Ehkä mä vielä opin lukemaan sillai ku Janka tuossa aiemmin puhui. Että lukis enemmän kuin kaks artikkelia viikossa – ja yhden sellaisessa kuukaudessa, jolloin keskittyy kokeiden tekemiseen.

Muinoin oli sanonta, jonka mukaan "pari tuntia kirjastossa säästää viikkoja labratyötä"; se tosin vääntyi jossain vaiheessa "pari viikkoa labrassa säästää iltapäivältä kirjastossa". Silloin kun kirjastot oli vielä jossain Elukan kellarikerroksissa ja muissa ikävissä ja hämärissä paikoissa.

(Siinä artikkelissa kävi siis ilmi, että vaikka tyypit on tehny vähä samanlaisii mittauksii ku minä, ne on tehny ne vähän eri paikasta ja niiden data ei oo yhtä vakuuttavaa kuin mun – esim. ne näyttää aina jostain asiasta mitä yksi "typical" solu on tehny, kun mulla on kaikki parametrit oikeasti kvantifioitu ja esitetty niin, että vilkaisulla näkee, miten merkittävä joku ero on. Mutta. Ne on julkaissu jo, mä en. Ei auta mun parempi data ennenku se o paperissa. Kirjoitan nyt tän abstraktin FENS-kokoukseen ja sit kirjoitan sen artikkelin. Ihan tosi.) 

 —

Taika kirjoittaa Tieteen toiselta laidalta (mun näkökulmastani), sieltä humanistiselta puolelta. Ja vaikka onhan se luonnontieteissä pääosin ihan samaa ikuista apurahojen anelua, on kuitenkin mahdollista päästä jonnekin tutkimaan jotain ihan palkalla. Vaikka useampiakin ihmistieteiden edustajia tunnenkin, pakko myöntää, että en ole oikein tullut ajatelleeksi, miten hyväosaisia luonnontieteitä tekevät ovat.

 —

Jälkikäteen huomaan aloittaneeni tämän entryn puhumalla "kilpailijoistani". Ihan huomaamattani. Vaikka oikeastihan ne ei ole kilpailijoita vaan ihmisiä, jotka tutkii samaa asiaa, joten jos olen sitä mieltä, että tutkimuskohteeni on tärkeä, mun pitäis olla vain ja ainoastaan tyytyväinen ja iloinen että muutkin sitä tutkii. Asennemuutosta tarvis tähänkin päähän.

Sen lisäksi tietysti, että on ihan liian suureellista puhua "kilpailijoistani" ihan kuin ne edes tietäisivät kuka mä olen. Jos jotain, niin niiden labra "kilpailee" meidän labran kanssa, joka on siis käytännössä sama kuin että niiden labranjohtajan sukunimi kilpailee meidän labranjohtajan sukunimen kanssa.  

2 thoughts on “Eka kerta

  1. Meillä taitaa biokemman cumun labrojen assarikopissa lukea jotain sellaista, että puolivuotta labraa säästää tunnin kirjastoa. Pitää tarkistaa joskus tarkka muoto.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s