Ei mitään nähtävää – taaskaan

Pitänee päivittää välillä, jotta tiedätte etten ole kadonnut, ja jotta edes joskus tätä päivittäisi jotku muut kuin spämmääjät.

Ei oo tullut kirjoitettua, kun ei ole oikein ollut mitään mistä valittaa.

Viikonloppuna tavattuja henkilöitä:

Japanilainen nuori aseseppä, joka keskittyy tekemään eurooppalaisia miekkoja ja haarniskoja.

Newyorkilainen nainen joka on vangittu kiinalaisen ruumiiseen. Ko. henkilö kertoi perjantaisissa kattohuoneistojuhlissa olevansa valokuvaaja, ja kävin sitten ettiskelemässä että onko sillä jotain kuvia netissä – ja olihan siellä. Gallerian kuvista löytyy ihan tuttuja kasvoja! 

Brittiläinen antropologi, joka tutkii Gunma-prefektuurin brasilialaisvähemmistön vaikeuksia sulautua tai olla sulautumatta valtaväestöön.

Ranskalainen interiööridizainaaja, jonka habitus oli niin trendy ja staili ja boheemi että jouduin pakenemaan tyyppiä parvekkeelta. 

Japanilainen temppelinrakentaja – vinetti siitä, että nykyään ei oikein voi kunnolla elättää itseään temppeleillä, ei ainakaan jos haluaa rakentaa Tokion lähellä. Rakentaa siis joutessaan taloja. Puisia.

Kaksi puolalaista bujinkanistia – nää on harvinaisia! Toinen niistä yritti opettaa mulle jotain muinaisia kiinalaisia hengitystaitoja, joiden pointtina on se että kun hengittää ulos jalkapohjan kautta niin ei hikoile nii paljon kun treenaa.

Kaikkein hämmentävin omin silmin nähty henkilö oli kuitenkin herra Baruto – eestiläinen sumoka, joka kevyin baletti-askelin (172 kg, toim. huom.) johdatteli hikiotoshilla vastustajansa Kasugaon kanveesiin. Onhan noita ulkomaalaisia sumopainijoita nähty, mutta ei voi mitään – vaalea  ja ohut pohjoiseurooppalainen tukka ei vaan näytä vakuuttavalta chon-mageksi väännettynä. Ei se mitään, kyllä oli söötti, näytti vaan jotenkin liian isolta kehään:)

Perspektiivihäiriönkin ehti kokemaan. Niissä kattojuhlissa puhuin ranskalaisten artistien kanssa japanista ja kulttuurista – ja jostain syystä suurin osa veti herneen nenään kun erehdyin lausumaan, että japanissa on erilaisempaa kuin monessa muussa paikassa. Erityisesti jotenkin ihmisiä ahdisti se, kun sanoin että eurooppalaisilla (kristityillä), muslimeilla ja juutalaisilla on enemmän kulttuuri(historiallisia) yhteneväisyyksiä kuin vaikkapa ranskalaisilla ja japanilaisilla. Kummallista, mä luulin että se on kaikille ihan selviö. Varmaankin olen taas väärässä ja elänyt ihan omissa maailmoissani. Joka tapauksessa, vaihdoin puheenaihetta ennenkuin tyyppien tyylikkäät otsasuonet alkoivat turskahdella.

 

Advertisements

3 thoughts on “Ei mitään nähtävää – taaskaan

 1. “veti herneen nenään kun erehdyin lausumaan, että japanissa on erilaisempaa kuin monessa muussa paikassa”
  Mää olen aina kuvitellut että on olemassa planeetta Nihon jonka asukkaat ovat vallanneet maasta tuon yhden saariryhmän tutkimustukikohdaksi, touhuavat siellä omiaan ja tekevät välillä pienryhmissä tiedustelumatkoja muualle.
  Voin kuvitella että itsekeskeinen länkkäri, joka ei ole koskaan käynyt kotimaansa ulkopuolella ja pitää omaa kulttuuriaan jumalan lahjana ihmiskunnalle, voisi olla sitä mieltä että muualla on (tai pitäisi olla) samanlaista kuin kotona.
  Mutta siis joku joka asuu Japanissa on sitä mieltä että siellä on samanlaista kuin muualla???

 2. No, olivat sitä mieltä että vaikkapa Afrikassa olisi erilaisempaa – mun mielestä jos olis pitäny lähteä etsimään syvällistä erilaisuutta olis voinut ehdottaa mielummin vaikka Intiaa.
  Mutta siis, herneet vedettiin nenään siitä että kehtasin rinnastaa eurooppalaiset (kristityt) ja muslimit. Kun hyvänen aika onhan ne nyt NIIN erilaisia kuin me, niiden jumalallakin (sillä yhdellä ja ainoalla) on eri nimi.
  (Vaikka en oletakaan että kaikki eurooppalaiset olis kristittyjä, oon kuitenkin sitä mieltä että kristinuskolla on ollut aika merkittävä merkitys koko maanosan kultturisessa kehityksessä, eikä kristinuskoa siksi kai voi sivuuttaa eurooppalaisuutta pohdittaessa.)

  (Ja nyt tulee varmaan turpiin, taval tai toisel 🙂

 3. plääh.. Tapelkaa, lapset, tapelkaa! Saatte tikkarin!
  Jenkit tuijottaa omaan napaansa, ne kuvittelee että missään muualla ei voi olla parempaa ku omassa maassaan. Niillä on päässään oma maailmansa, joka on aika lailla sisäänpäin suunntautunu. Historiassakin ne auttoi muita maita, mikä teki niistä jotenki paremman (tai niin ne luuli). Samoin ne ei diggaa japseista, se pitää muistaa.
  japani on samanlainen ku suomiki, tai mikä muu tahansa maa, niissä on vaan geologisesti ja kulttuurillisesti hieman eroa. Jos kuvittelet et kaikki on kauheen erilaista niin loppujen lopuks sulla on oma illuusio päässäs joka näyttää ne kauheen erilaisina, eikä ihmekään jos liikutaan lentokoneella. Ite aattelin mennä junalla ni näkee ku maisemat vaihtuu. Kyllä sinne pääsee menemään.
  asiat on niin yksinkertasia loppujen lopuks, en ymmärrä niitä ihmisiä jotka näkee kaiken niin mustavalkosesti.
  -Yoe, muutettiin just aurinkolahteen, tuu sit käymään. Tääl on iha kivaa. Tarttis vaa nähä sua ku on ikävä 😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s