asete wa ikemasen!

sontsat.jpgSilloin Golden Weekin aikana, kun oli se rankka rentoutumiskuuri käynnissä, ajattelin että olis parasta muuttaa elämää. Hermoilen ja stressaan ihan liikaa kaikesta että se olisi terveellistä. Ohjelmaan on rentoviikon jälkeen kuulunut monenlaista pientä; herään aamuisin tuntia aikaisemmin liikuttelemaan jäseniäni muropaketin mukana tulleen Pilates-DVD:n ohjaamana, syön vain terveellistä ruokaa (mm. kunnon aamiaisen, joka päivä) ja menen ajoissa nukkumaan. Myöskin on tullut harjoiteltua kaikenlaisia ressinpoistotekniikoita; kun saan kiinni itseni hyperventiloimasta kun huomaan unohtaneeni jotain IHANSIKATÄRKEÄÄ työpaikalle (siis ei mitään mikä varsinaisesti heittaisi elämää), koitan pysähtyä, hengittää syvään, ajatella mukavia, hymyillä.  

Ensivaikutukset on olleet positiivisia; jätin puolihuomaamatta unilääkkeenä toimivat migreeninestolääkkeet pois eikä oikein ole ollut unen kanssa ongelmia. Aikaisempi käynnistys on johtanut siihen, että varsin useana päivänä olen saanut jotain ihan oikeasti aikaiseksi ennen lounasaikaa, ja seitsemän pintaan on voinut hämmentävän hyvin mielin poistua työpaikalta. Ja kaiken kukkuraksi punttisalin jättäminen lukujärjestyksestä (hankala aika eikä oikeen halua maksaa niin paljoa siitä) on näkynyt melkein kolmen kilon katoamisena ja saatanpa kohta mahtua johonkin housuihinkin.

Tänään sitten vihdoin piti laittaa opitut hermoilun (japaniksi kait "asemasu" – vallan mainio sana!) hallintatekniikat käyttöön: 

Postilaatikossa odotteli hylsykirje, se jota tässä oli jo jonkin aikaa odoteltu; olin ihan varma, että jos juttu ois menny läpi se ois tehny sen paljon nopeammin. Eipä siinä mitään, mutta yksi referee summeeras arvionsa sanomalla "ihan tyhjänpäiväinen juttu", toinen jumitti epäilemään perusolettamuksiani (joiden takana kyllä voi ihan rauhassa seistä) vaikka myönsi ettei oikeesti tiedä asiasta paljoakaan. Kolmas kehui vähän mutta ehdotti ihan järjettömiä lisäkokeita.

Pomoa ei näy, joten oon saanut tämän aamupäivän ajan ihan rauhassa itte mietiskellä että miten tän nyt ottaisi – ja huolestuttaa lähinnä se, että ei kauheasti sillai kiukuta eikä itketä.

Hiukan myöhemmin:

10 minuutin pikapalaverin jälkeen tilannekatsaus kertoo, että vaikka kukaan refereistä ei kauheasti kehunut, kukaan ei myöskään ollut löytänyt mitään varsinaisesti korjattavaa; yksi kirjoitusvirhe. Elikkä, juttu on hyvä, mutta on se vaan niin että pienen erikoisalan jutun on oltava Nature-tasoa päästäkseen edes JNeuroscienceen, koska muuten se ei vaan saa tarpeeksi kiinnostunutta yleisöä. Vaan ei jäädä vaikertamaan, teen ens viikolla pari hassua (ja itse asiassa nerokasta) kontrollikoetta Ihan Tavallisilla Labrahiirillä (yksi referee epäili että mutaatio aikaansaa jotain esoteerisiä efektejä jotka saattas selittää jonku osan tuloksista) ja eiku juttu JNeurophysiologyyn.

Ihan jees; aloin jo huolestua että eikö mulla ole mitään tekemistä tässä. 🙂

Advertisements

5 thoughts on “asete wa ikemasen!

  1. Erm. Tuota. Olet oikeassa. 🙂
    Mutta onhan siellä vielä JNeurosci:n ja Naturen välillä vielä vaikka mitä, Neuron ja Nat Neurosci ja Nat Neurosci Rev ja sellaisia…

  2. Mut saahan sitä yrittää? 🙂 Mä olisin muuten kyllä kovasti sitä mieltä, et toi juttu ois ollu JNeurosci tasoa, mutta kun kohteena on DCN eikä esim. moottorikorteksi, niin ei vaan riitä kiinnostusta vielä siihen. (Varmasti jatkossa sitä tulee olemaan enemmän, though 🙂

  3. Baa.. Mä en tajuu mitään.. ^^’ Yoe se yks p*skiainen on tulos hertsikkaan vetään treenejä.. v*tun seuraajaohjus.
    No, No?? Kuis paljo sul on rahaa Yoe? 😛 pistä waree pistä waree! Saitko ne mun lähettämät suklaat?
    Vieläkö teet rottakokeita? perkele.. ne varmaan hyppii aina salaa viemäreihin ja tulee aamulla jääkaapille. Oot ehkä vahingossa syönyt niitä leivän päältäki, hehheh.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s