Pieni askel yoelle …

kazemasuku.jpgNiinhän siinä kävi, että kun vieraat lähtivät, kaatosade muuttui kesäpäiväksi ja minä nuhakuumeiseksi. Vaan ei auta, töihin oli mentävä vaikka sohvanpohja kutsui. 

Tällä kertaa kuitenki alkoi tuntua siltä, että basillipärskiminen oli jo sen verran totally uncool, että hetken mielijohteesta – aluksi tosin vitsinä – kiskaisin pöytälaatikosta kasvosuojan puolustamaan kanssatyöläisten terveyttä. Hämmennys oli valtava! Näytin kuulemma pelottavalta, söpöltä ja terroristilta. Monet tuli kertomaan mulle että olen ensimmäinen länsimaalainen jonka ovat nähneet kyseistä hygieniatuotetta käyttävän, ja kyselivät että miksi ihmeessä sitä pidän.

Outoa. Vaikka näitä Ulko Maalaisia ei kovin suurin määrin maassa pyöri, kuitenkin ovat yleistymään päin – vai ehkä on niin että ei Ulko Maalaisten taudit tartu jaappanilaisiin? Hiki siellä maskin alla (ja aurinkohatussa) kuitenkin tuli. En ihan vielä osta kyseistä konseptia, vaikka mulle myös kerrottiin että nythän voisin vallan mainiosti jo hankkia aurinkovarjonkin.

Illemmalla kotiovella seisoi pelottava, mahakas, virka-asuinen mies vaikuttavan teknisen härvelin kanssa. Suuremmin sympatiseeraamatta hän kertoi, että sähkölaskumme on maksamatta, ja rahat ois paree antee tähä kouraan, kiitos. Ensteks kauhistelin vaan että mitkä ihmeen rahat – kyllähän mä olen maksanut – muutenhan sähköt ois jo katkennu, eiks – mutta sen enempää vastaan hangottelematta yritin suoriutua tehtävästä. Rahaa ei kuitenkaan talossa ollut vaadittavaa määrää, ja palkkapäiväkin vasta huomenna niin ettei sitä tililtäkään löydy… pyytelin ja kumartelin että josko huomenna vasta. Jaa että mihin aikaan? Sanoin että aamukasilta. Jaajaa, herra Maha kurtisteli kulmiaan; lopulta kirjoitti kuoreen että 8:00 ~ 10:00, ja hinta perään, lykkäsi sen kouraan ja sanoi vielä painokkaasti englanniksi: "Money. Tomorrow morning!" ja marssi matkoihinsa piittaamatta mun kumarteluistani.

Hiukan järkytyksestä toivuttuani tulin tarkistaneeksi, että tosiaan, olin laittanut viime kuun sähkölaskun (sen, minkä kanssa pitää mennä kiskalle maksamaan) suoraan maksettujen laatikkoon. Eli ei se ehkä ollut mikään ryökälehuijari joka kiusaa avuttomia Ulko Maalaisia.

Saa nähdä, onko se huomisaamuna ovella varustautuneena kuokkien ja pesismailojen kanssa…  

5 thoughts on “Pieni askel yoelle …

  1. Noniin ninja, end of level monster ovellasi etkä pannu sitä heti patan! Se on varmasti se tyyppi joka vei kasvi-paran!
    Mietin kasvomaskitoimintaa. Jos se koetaan enemmän kohteliaaksi tavaksi ilmaista olevansa kipeä ja huolehtivansa, etteivät basillit mene muiden limakalvoille niin helposti kuin että käytännössä sillä ajateltais olevan just niin paljon väliä? Spekulaatiota.
    Joskus kelasin onko maski sukua vanhemmalle tavalle eli paperin pitämiselle suun edessä korkea-arvoisemman ihmisen lähettämää kirjettä lukiessa – arvokkaiden aioiden päälle ei sovi hönkiä.

  2. Kasvomaski muuten mulla toimii ihan apuna itsellekin. Uloshenkosilma kosteuttaa ja lammittaa maskin ilmoineen, ja sisaanhengitys on helpompaa ja pistaa aivastelemaan vahemman. Se se oli kai se paasyy kun moista labrassa kaytin taannoin. Tosin mulla nyt onkin labrassa seurana yli-innokas kylmennysmasiina liian lahella tyopoydan ylla et ehkei apu o aivan yhta suuri kaikille.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s