Sähkökarhun paluu

sadekonna.jpgTyypilliseen ylireagoivaan tapaani, laitoin herätyskellon varttia vailla kasiksi (kun sähkökarhu oli uhannut tulla klo 8-10), mutta herään jo puolelta enkä uskalla nukkua pidempään ettei se vaan yllättäisi mua nukuksissa. Puen, syön ja pakkaan tavarat töihinlähtemistä varten ennen kasia, niin että en joudu sähläämään minkään kanssa juuri sillä hetkellä kun se soittaa ovikelloa. Istun varuilta kakkoskerroksessa sohvalla odottelemassa, etten vahingossa jotenkin olisi kuulematta ovikelloa kolmannessa kerroksessa. (Meidän ovikello on AIKA äänekäs, mutta eihän sitä koskaan tiedä jos se vaikka yhtäkkiä lakkaisi toimimasta).

Odotan.

Ei kuulu karhua.

Lopulta, puoli kymmeneltä, herään sohvalta siihen kun ovikello soi. Huomaan ohimennen peiliin katsoessani että naamaan on painunut kahden tyynyn kuvat, mutta ei auta: kaappaan valmiiksi täyttämäni rahakuoren käteen ja kipitän ovelle ojentamaan rahaa, paljon edes katsomatta ovipuhelimeen että onko siellä karhu vaiko kenties naapurintäti.

Karhu olikin sitten yllättäen kauhean paljon paremmalla päällä kuin edellisenä iltana; sanoo että eipäs ny hätiköidä ja kutsuu itsensä sisälle. Siinä ihmelaitettaan naputellessaan kysyy että kauankos sitä on tullut täällä jaappanissa asuttua, ja kun kerron että vähän yli kaksi vuotta, karhu puhkeaa ylistämään japaninkielentaitoani – joka on sillä hetkellä jäänyt kyllä jumiin jonnekin sohvatyynyjen väliin. Kykenen vain vaivoin vastaamaan oikeissa kohdissa "hai", "soo desunee" ja "soo desukaa" (noiden kahden viimeisen kanssa pitää olla tarkkana ettei sotke niitä ja vaikuta tyhmältä), kun karhu tilittää ilmeisesti jotain että tällä alueella asuu jotain kiinalaisia paljon jotka on asunu jo pitkään eikä ne osaa japania eikä ne ilmeisesti myös muista maksaa sähkölaskujaan. Saan vielä ylimääräiset kehut tasarahasta, ja karhu poistuu paljon kohteliaammin kuin viimeksi.

Vähän ajan päästä, töihin lähdettyäni, näen karhun tekemässä visiittejä lähiristeyksen pikkupuodeissa. Ehkä en sittenkään ollut ainoa…

— 

Sähkölaskuni oli siis kuukauden myöhässä kun karhu tuli. Miksei kukaan lähettänyt viivästys/muistutus/karhu-LASKUa? Vai onko postitus halvempaa kuin karhusedän lähettäminen pikkuruisella mopollaan paikkoja kiertämään?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s