Keskikesä

NEC_0223.jpgIrtopisteitä:

– Munkki tietää milloin istumisaika päättyy siitä, että se suitsuke palaa tasan sen ajan

– Ärsyttävää asua maassa, joka pyörii sen oletuksen varassa, että naiset istuvat päivät kotona. Yritän järjestää epäkuntoisen ilmastointilaitteen huoltoa, ja agentti vastaa: "You are at home weekday?" Sama koskee kaikkia tilauksien toimituksia tai sähkökarhun visiittejä – oli aika onni että satuin tulemaan maanantaina niinkin ajoissa kotiin että pääsin puhumaan karhulle. 

– Ettepä varmaan arvanneet, että voi olla purkkamaku "Aqua Bouquet" – vesipuska? 

– Vaikka Hanedan lentokenttä on kovastipaljon lähempänä kaikkea kuin Naritan, sieltäkään ei kannata järjestää itselleen lähtölentoa ennen yhdeksää. Aikaan, jolloin joukkoliikenne vasta käynnistelee itseään, ja kaupungissa, jossa taksin ottaminen ei ole optio – saattaa hiukan mennä hankalaksi koneeseen ehtiminen.

MTG.jpg– Olihan niitä muurahaisia Suomessakin, tulivat joskus pihalta jopa ihan sisälattioille asti. Kulkivat sievissä jonoissa keittiön ja ulkoseinän väliä. Astra-koira metsästi niitä, äiti metsästi niitä, mutta pienen, vielä kotona-asuvan ja vihreäarvoisen Yoen mielestä niissä ei ollut juurikaan vikaa. Ei vaikka niitä kävelikin makuuhuoneenkin lattialla. Tänään huomaan, että kun ihminen nukkuu lattialla, ne muurahaiset ensimmäisenä näköhavaintona makuuhuoneen tatamilla on hiukan vähemmän mieluisa näköärsyke. MYRKYTÄN NE KAIKKI!!!! 

– löysin lähikulmilta pinon hylättyjä japaninkielisiä Magic the Gathering-kortteja. Niitä työmatkalla lueskellessa tuli tolkuttoman nostalginen olo – mulla oli joskus tuollainen oikealla oleva elffikortti! 

Useampikin blogaaja on puhunut tässä viime aikoina jostain lomailusta. Irc-kanavien otsikoissa puhutaan grillibileistä. Taas se iski varoittamatta, ja järkyttyneenä tajuan että Helsingissä on paitsi Kesä (ihmisillä on jotenkin vaikeuksia kun siellä on lämmin) myös Juhannus – ja ensimmäinen reaktioni on ärtymys. Millä ihmeen oikeudella siellä on paratiisi, kun täällä murjotetaan sadekauden kaamoksessa??

Juhannuksen simulointi Jaappanissa ei oo toistaiseksi oikein sujunut. Viime juhannuksena yritettiin "bilettää läpi yön" (vain vaivoin pysyttiin hereillä eikä edes meinattu löytää Roppongista biletyspaikkaa), ja edellisenä kesänä "grillataan ulkona" nahistui alkuunsa kun ei helteellä kestänyt mennä edes lähikauppaan, jostain Odaiban myyttisistä Suomenlinnasimulaattoreista puhumattakaan. Viime juhannuksen jälkeen kuitenkin kehittyi kaksi ideaa joista nyt on syntymässä vaikmitä: 1) löysin vuokrailmoituksen Jumalaisesta Omakotitalosta Ikebukurossa – jossa nyt siis asumme, okagesamade, ja 2) "kerätään porukka, vuokrataan mökki Hokkaidolta (jossa on paitsi viileämpää ja valoisat yöt niin myös ehkä mansikkakausi vielä menossa juhannuksena ja saunojakin pitäisi löytyä) ja paetaan tokiota pohjoiseen."

suokkipasunetto.jpgVastoin kaikkia odotuksia, on jotain jopa saatu aikaiseksi: on hankittu ajokortit, varattu mökki ja ostettu autolauttaliput Hokkaidon ja pääsaaren välille (vaikka meinasin botchata rankemman kerran kun epähuomiossa peruin koko varauksen kun yritin vaihtaa varaukseen merkityn auton rekisterinumeroa muutama päivä sitten); tiistai-iltana kotikulmien Toyota-vuokraamossa meitä odottelee tuliterä fuusioenergia-auto Prius; on jopa hankittu Bilingual Japan Road Atlas siltä varalta, että tulisi jotain kommunikaatiovaikeuksia auton GPS-laitteen kanssa. Mutta, kaikkein tärkeimpänä: "porukaksi" on kerätty maailman paras juhannusseura: JankaOrava saapui sohvaamme koristamaan eilen ja toi mukanaan paitsi riittävästi siideriä koko juhannuksen tarpeisiin myös kesämielen ja lomafiiliksen. Ja tuoreita korvapuusteja!

Työt tahmaa, vaan mä ajattelen vaan kuinka kohta pääsee leikkimään oikeata juhannusta: autolla mökille ja saunaan! (Tästä saatte varmasti kuulla viel moneen kertaan, kuinka kaikki ei ihan sujukaan… )

Olin tuossa eräänä päivänä ostamassa uutta metrokorttia, ja kuten yleensä, valitsin niistä kolmen tonnin lipuista kauneimman (siis tottaKAI, metrolipun oleellisin feature on kaunis kuva) – siinä oli jotain ilotulituksia. Juuri kun olin poistumassa, silmäkulmaan osui jotenkin tutunoloisia värejä viidentonnin lippujen rivissä. Katsoin että onpa kotoisa valaistus tuossa maisemassa, jotain tulee siitä mieleen… ihankuin… niin. Piti sitten ostaa toiseksi kortiksi tuo Suomenlinna-pasunettokaado.

On se vaan niin, että vaikka kesän äänimaisemaan kuuluu nykyään pääasiassa sateen kolina, cicadojen rääkynä ja se lorilori-klonk-plunk mikä tulee sellaisesta vehkeestä missä vesi valuu bambuputkeen joka sitten aikanaan kippaa itsensä tyhjäksi, Oikea Kesä näyttää vieläkin Suomenlinnalta ja piknikiltä Kustaanmiekassa. Ehkä en ole vielä siis ollut liian kauan poissa. 

6 thoughts on “Keskikesä

 1. Llanowar elffejä nyt oli kaikilla silloin joskus, ne kun on commoneita. Tai siis olivat silloin, emmä tiiä mitään nykylapuista.
  Mulla on kellarissa vieläkin 10 vuotta vanhoja japanilaisia Magic-kortteja. On siellä noitakin. Kuvien perusteella joutui pelaamaan, kun emmä osannut tarpeeksi japania lukeakseni niitä kortteja. Sanakirjan kanssa muutama tuli tavattua.
  Täällä Suomessa onkin tosi kesä ja juhannus joo: vettä tulee kuin aisaa, ukkosta luvassa. No, ehkä sitä pääsee ulos jonkun kerran viikonlopun aikana. (Noin muuten on lämmintä, liiankin; työpaikan ilmastointi on kiva asia.)
  Pitäkää kivaa siellä Hokkaidolla, terveisiä matkalaisille kanssa!

 2. Testasin juuri maanantaina taksikyydin Hanedaan. Viiden aikaan aamulla tiet tyhjinä ja homma jopa toimi.
  Kesäkuu kyllä yllättää joka kerta Japanissa asuessa, se kun jotenkin hiippailee paikalle. Vaan koko sen yhdeksän tuntia jotka olen nyt ollut Suomessa on satanut. Vielä viisi tuntia lisää ennen kuin pääsee takaisin sinne sadekauden sekaan.

 3. Pare: Llanowar! Sehä se oli. Ihmettelin että mikä ihmeen ranowaaru no erufu.
  Mek: mistäs asti ajoit taksilla, ja paljonks maksoi?
  Joo, kesäkuu on jotenkin stealth täällä. Ehkä se johtuu siitä, että Suomessa o tottunu siihen, että sen saapuminen on joka vuosi yhtä suuri ihme ja voitto talvesta, ja lehdissäkin kerrotaan että nyt on kesä. Tääl koko kevät-kesä-syksy on sellasta tasaista siirtymää vähän vähemmän kuumemmasta ja kosteasta enemmän kuumankostean kautta takaisin siedettäviin keleihin…

 4. Kotoa asti menin ;-). Matkaa on kai jotain 15-20 km ja hintaa tuli muistaakseni noin 4.300 jeniä. Aikaa aamulla 20 minsaa, päivällä olisi sitten mennyt ainakin tuplaten.

 5. Mek: ei kuulosta pahalta – tolla hinnalla tosin meiltä ei pääse kovasti Shibuyaa kauemaksi… vai onks tääl jotain erikoisia lentokenttätaksei joilla olis mukavampi hinta?
  Mapionin mukaan meiltä on Hanedaan vain reilu 22 kilsaa (linnuntietä; samainen veppikilke että minunikäiseni ja -painoiseni nainen kuluttaisi kyseisen matkan kävelyyn aikaa 235 min ja 1183 kcal) – no ehkä se olis kuitenski alle kymppitonnin se yhensuuntainen taksimatka, ja säästäis matkalaukkukuriiritaksanki 🙂

 6. Tieteellinen tutkimukseni selvitti, että perjantaina keskipäivällä sama matka vastakkaiseen suuntaan kestää 45 minsaa ja maksaa 4.5k jeniä.
  Teiltä tullee tietä pitkin hiukan alle 30 km, joka tosiaan maksaa sitten sen hiukan alta kympin. (Ekat 2 km 660 rahaa ja sitten jokainen 257 metriä 80 rahaa lisää).
  Ainakin ANAlla on joku taksisysteemi jonka kanssa pääsee halvemmalla, mutta en ole koskaan noita testannut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s