Aina sama juttu

CRW_4663.jpgAina sama juttu kun erehtyy pitämään bileet: kaikille sanotaan että tuo jotain siihen grilliin. Ja kaikki tuo. Itselleen ja kaikille muillekin. Lopputuloksena yleensä noin viisinkertainen määrä lihaa ja muuta grillattavaa syöjiin nähden.

Aina sama juttu: osa ruoasta unohtuu jääkaappiin tms eikä sitä ymmärrä laittaa tarjolle ja sitten harmittaa.

Aika tyypillistä juhannukseen myös on se, että sää pettää – vaikka kuin oltiin lupailtu jankaoravalle true sadekausi-experienceä, ei saatu kuin ihan pieniä rippeitä vaan. Tulipalokin tuli juhlaa häiritsemään: jossain jotku kiinalaiset oli grillannu tai tappanu torakoita paistinpannussa; öljyiset sähköjohdot hellan lähellä oli ottaneet tulta, ja koko keittiö paloi. Tämä harmitti meitä melkoisesti, koska eräs vieras palomiehenä joutui hommiin eikä päässyt bileisiin.

Hämmentävästi naapurusto ei noussut barrikadeille vaikka bile sijaitsi suuren osan ajasta "takapihallamme". Sain kuulla, että vaikka grillivarusteita myydään pilvin pimein, juuri kukaan ei grillaa "kotonaan" vaan ko. hommaa varten mennään jonnekin muuanne; tämä on tietty varsin ymmärrettävää kun normihenkilöillä, jos heillä nyt olis tällainen muutama neliömetri vapaata maatilaa hallussaan, sijoittaisi siihen auton. Eikä grilliä. (tällä kertaa otimme käyttöön viime vuonna pöydäksi ostetun "Captain Stag"-hiiligrillin ja ostimme Donkihootista uuden grillipöydän sapuskoja varten. Kuvassa Ako ja Ayako ihmettelevät että mitä tehdä kun ei mahdu enempää grilliin.)

Naapuruston lapset ryntäsivät suurena laumana myös ihmettelemään tapahtumaan – kuulemma eivät olleet koskaan eläissään nähneet grillausta! Luvattiin niille paistettuja banaaneja, mutta ikävästi kun tulivat niitä noutamaan niin olin siirtänyt bileen jo sisätiloihin. Surku.

Oli siis ihan juhannuksehko bile meilläkin. Joitakin uusia henkilöitä kävi kylässä, eikä ninjojen, tiedehyypiöiden, evettäjien ja suomalaisten sekoitus ollut mitenkään kehno. Fotaajatyttö huolehti siitä, että kaikki pysyivät juomissa samalla kun kertoi tarinoita maailmalta tyyliin "kun olin kuvaamassa projektia tuossa toissa viikolla Björkin hiustaiteilijan ja stailistin kanssa…"

Nyt vaan pitäisi keksiä että mitä kaikelle sille filelihalle ja makkaralle ja makaronisalaatille tekis joka täyttää jääkaappia. Ylihuomenna käännetään auton keula kohti pohjoista – pitäisköhän tehdä nakkipullaevässämpylöitä sitten vai?

 

One thought on “Aina sama juttu

  1. “Aika tyypillistä juhannukseen myös on se, että sää pettää – vaikka kuin oltiin lupailtu jankaoravalle true sadekausi-experienceä, ei saatu kuin ihan pieniä rippeitä vaan.”
    Taivaalta ei tule enää pahemmin vanhoja naishenkilöitä vai oliko tuo vain oikukas päivä?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s