Tehkää niinkuin minä sanon, älkää niinkuin minä teen

FF-Tomita.jpg

Vaikka kuinka korkeamielisessä oikeellisuudessani olen saarnannut kohtuullisen työnteon autuaaksitekevyydestä ja laittanut linkkejä joissa kerrotaan et ei kantsi pingottaa – huonoa esimerkkiä olen tässä antamassa kuitenkin. Kun ei ole vieläkään yhtään nakkulaa (=artikkelia) aikaansaatuna, sitä kuvittelee että hurjalla ahertamisella ja yömyöhään yrittämällä voisi jotenkin saada enemmän aikaiseksi; ja kaikkein suurimpana syntinä loistaa kummallinen ulkoinen ahkeruus. Vaikka mitään ei saisi aikaiseksi, vaikkei edes tekisi oikeasti mitään, niin pitää näyttää kiireisemmältä kuin muut (vaikkapa sillä tavalla, että normaalisti vapaasti rytmitettyä hommaa tahdistamaan otetaan pöydälle ajastin, joka laitetaan soimaan vartin välein; sitten voi aina touhukkaasti kellon soidessa nousta irkin äärestä ja mennä mukamas tekemään jotain tärkeää) sekä siltä, että tosiAANkin antaa työlle kaikkensa (= nukkuu pää näppäimistöllä).

Aivan suunnattomasti ei myöskään auta uusi kesäoppilas, joka on nuori ja energinen vaikkakin täysin kokematon kaiken laboratoriotyöhön liittyvän suhteen. Jotenkin pitäisi olla itsekin nyt reipas ja innostava ja kannustava ("noniin, hyvinhän se kalsiumin lisäys liemeen meni!") vaikka omat ajatukset harhailee jossain suonpohjan ja allikon välimaastossa.img099.jpg

Vaan nyt voikin laittaa ajastimen osoittamaan iltaseitsemää, jolloin alkaa huikea kesäloma! (ote HR-osaston kierrättämästä tiedotteesta, jossa julistetaan kesälomailun hyveellisyyttä: "to ensure a good refreshing summer holiday, we recommend all employees take at least 5 consecutive days off") Joka paikasta kuulee kerrottavan kuinka nyt on juuri paras aika mennä sinne, taivaat on kirkkaat ja kukat kukkii. Ja kattokaa noita pilviä nois kuvis! Ne näyttää ihan pilvenmuotoisilta pilviltä. Toisin kuin tää ikuinen tokion peittävä sadekausiharmaus.

Silmien edessä kelluu avaria maisemia ja moottoritietä. En jaksa edes murehtia sitä, että miten ihmeessä sen auton saa ajettua ulos Ikebukurosta edes ohitustielle (sen jälkeen kaikki on jo helppoa). Auto varmaan osaa neuvoa.

6 thoughts on “Tehkää niinkuin minä sanon, älkää niinkuin minä teen

  1. Vää, tahtoo noin valistuneen systeemin missä suositellaan pitämään 5pv kesälomaa, ei meillä vaan moista :-/ Mallia näyttää eräskin labralainen, joka ilmoitti juuri ettei sillä ole varaa pitää puolta päivää lomaa seuraavan 2-3kk aikana yhtenäkään viikonloppuna…

  2. Toi otsikko kuulostaaa aivan mun isän sanoilta.. Hullua..
    Sit se aina haukkuu pöllöiks ja luupäiks..
    Nytkin piti mennä auttamaan muutossa, niin proidi meni mutta mä sanoin puhelimessa että ilmotan jos tuun ja isä siihen: “Ei kun sanot nyt ei taikka juu” ja snaoin sitten ei ja sit alko se oikee huutaminen ja vedin luurin korvaan.
    tuskaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s