ma o shimeru

NEC_0214.jpgEi hätää, all clear, paitsi taivaat jotka täällä itäisen kotikolon yllä roikkuu olkapäiden tasalla silloinkin kun ei meinaa tuo Tyyni Valtameri hyökkiä päälle.

Euroopankiertueen loppujakso tuli vietettyä netittä, ja muutenkin oli liian kiire nähdä ja kokea ja viettää ja rentoutua että olisi saanut aikaiseksi raportoida. Kävin jääkahvilla kuuluisassa Hawelka-kahvilassa, söin jäätelöä vielä muutamassakin kuuluisassa jäätelöpaikassa, kävin Mozartin kotitalossa katselemassa samasta ikkunasta ulos kuin se kun funaili noita oopperoitaan, ja upeimmassa koskaan näkemässäni kirjastossa. Linnojakin olis pitänyt katsella paljon, mutta voimat loppui jo yhden Belvederen jälkeen (Klimtin "Suudelma" on iso!) – mikä on kun ei ole laitettu ilmastointeja minnekään?

Niinpä jäi Sissi-keisarinnan koti katsastamatta, ja sen sijaan kävin vierailemalla tämän päivän supertähtien kotona – Espanjalaisen Ratsastuskoulun Lipizzahevosten tallissa oli paitsi kullatut boksientolpat myös ilmastointi. (Olivat hämmentävän pieniä he vaikkakin viisaskatseisia; joka tapauksessa, eräs pitkäaikainen unelma tuli täytettyä:)

Mutta, tuntui taas hyvältä lentää kotiin – enkä edes muistanut vilkuilla ulos ikkunasta Helsinkiä ylitettäessä. Paluun jälkeen Takadanobabaan kahvila-aamiaiselle, ja sen jälkeen kuljin hyökysateessa paljain jaloin, ja vesi oli kuumaa kun tuli taivaalta. Ja vaikkei täällä saakaan aprikooseja hintaan 2 euroa kilo (pikemminki 2 eur/kappale), niin on täällä jollain tapaa vaan hyvä olla. Mieli rauhoittuu kun voi hukkua anonyymiin massaan. Pienen kulmakuppilan pojat teki mainioita mitälie-yakeja treenien jälkeen. Eikä tarvitse pysähtyä katsomaan joka kenkäkauppaan että josko siel ois jotain kivaa jalkaan laitettavaa kun kerta ois niitä kokojakin.

Ehkä mä alan tulla vanhaks kun niin pidän tästä tutunturvallisesta tokiosta ja väsyn eksoottisissa maissa kuten Euroopassa missä kaikkeen pitää ottaa jotenkin niin kovasti osaa. 

Vastoin kaikkia odotuksia, labrassa ei ollutkaan aivan kauhea kaaos, systeemit toimii suurinpiirtein, vaikka toki mulle on kasaantunut läjäpäin kaikenlaisia "pitäis olla tehtynä toissa viikolla jo"-hommia. Status normal, siis. 

Jotain piti kuitenkin tietysti mennä pieleen matkalla. Olihan sitä jo odoteltu, että milloin mä onnistun sähläämään tällä tavoin: moninkertaisen käsimatkatavarapakkaussähläyksen jälkeen tilanne on se, että mä kävelen turvatarkastukseen käsilaukun kanssa, jossa on Jarkolta aikanaan saatu iihku-ihana pieni kääntöveitsi. Kolahti ikävästi siihen keräyslippaaseen. Nyt tuntuu paitsi tyhmältä myös surulliselta 😦 

Advertisements

2 thoughts on “ma o shimeru

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s