Iskunkestävä mutantti!! Soija on Okei!

Jos joskus olette ihmetellet, miten leffojen supersankarit pystyy ottamaan vaikka puukosta käteensä ja sen jälkeen tyynesti tarkk’ampuilemaan vihollisia – tässä lisäinfoa. Ovat todenneet perityviä mutaatioita ihmisperheissä, joiden jäseniltä puuttuu lähes täysin kivuntunne – jänniteherkän natriumkanavan 1.7 (Nav1.7) toimimattomuus on jujun takana.

Ja nyt vierähtää kivi kaikkien teidän sydämiltänne: soija ei teekään lapsistanne homoja. Vakavammin: Intiassa menetetään 7000 syntymätöntä tyttölasta – päivittäin. Janka vois tehdä tästäkin tilastotaidetta?

Ahdistaako matemaattiset rajoitukset – niinku vaik se, että "nollalla ei voi jakaa"? Ei hätää, nyt voi.  

Kiusaavatko matkamainokset ja niiden kuvat paratiisisaarista? Tässä video, joka ainakin saa mulle pahemman matkakuumeen kuin olis ehkä terveellistä. Hyvä puoli on se, että nyt ehkä jaksan kävellä hidastamatta vauhtia Okinawalle lippuja myyvien matkatoimistojen ohi. (hetken aikaa mietin että eihän se 200k oo kovin iso raha, ei sillä saa edes kunnon 50-tuumaista telkkaria – kunnes muistin että hinnat tuskin on jeneissä.)

Ja lisää scifiä ja muuta: tyyppi ohjailee robottia "ajatuksen voimalla"; kaksi lumihiutaletta voi sittenkin olla identtisiä; Mandariinikiinan kuuntelijan aivot prosessoi signaalin ensin samoilla alueilla kuin musiikin (oikealla aivopuoliskolla) ennenkuin siirtää sen puhe/semantiikka-alueille vasemmalla; Leicesteristä löytyi kirous; ja, "Fear of migraine destroys quality of life for men" – ilmeisesti muillakin tavoin kuin niin, että pelottaa että taas on eukolla pää kipeä.

Sisä-Mongoliassa asuva maailman pisin mies pelasti delfiinin kaivamalla sen mahalaukusta muovipalat ulos. Tää jätkä ei tosiaan oo kädetön. 

Naturesta: erikoiskäsittelyssä tieteentekijöiden suhde eläinkokeisiin (keskustelu jatkuu Nature Newsblogissa); Valokuvakehyksestä löytyi Darwinin allekirjoittama shekki; ja tuttavamme Masao Ito ja Torsten Wiesel pohtivat, miksi Japanin tiede ei näy verkossa – ja kuten tiedämme, näkyvyys verkossa(kin) on elinehto. Naturen Peer-to-Peer-blogin kautta löytyi myös Council of Science Editorien ohjeistus hyvään reviewaamiseen.

— 

Jouluostosruuhkassa voi pohtia neurofysiologisia selityksiä sille, että vaikka kuinka isshookenmei shoppaa, ei onnea saa ostettua. Omalta osalta voin sanoa, että vaikka onkin hyvä se että asuu japanissa missä joulua ei oikeesti oo (=kukaan ei odota lahjoja, ainakaan jos asuu toisella puolella palloa) ja toisaalta lahjat pitää askarrella aika lailla ennen aattoa että ne saisi jonnekin lähetettyä ajoissa – tänä vuonna, ensi kertaa ikinä, onnistuin vähän masentumaan tavarataloissa. Ei niin etteikö keksisi lahjoja – mulla on luonnonlahja lahjojen keksimiseen – vaan se, että haluaisi että ne toimittaisi joku muu kuin Postilaitos. Ikävä siis ihmisiä, niitäkin joiden kanssa puhuu netin kautta useinkin (oli se sitten skype, videopuhelu, ircci tai SL), niitäkin joiden blogeista tietää suurinpiirtein missä elämä kulkee. Ja niitä, jotka eivät päivitä blogejaan – tekee mieli kysyä että onko kaikki kunnossa, vaikka tietää että ei sitä vaan aina jaksa kirjoittaa. Ja niitä, jotka eivät blogaa, jotka eivät lue tätä blogia (tai ainakaan ei heistä kuule), jotka eivät asu irc-kanavalla – kun en jaksa itse lähettää vanhanaikaista paperikirjettä tai saa aikaiseksi, hitaasti mutta varmasti tuntuvat he katoavan todellisuudestani. Samoin kuin minä heidän. Niin se vai on, mutta tuntuu hassulta se, että verkko-identiteetin omaavat henkilöt alkavat pian olla oikeasti todellisempia kuin monet ne ennen läheisetkin, joiden elämään ei ole edes jonkinlaista virtuaalikontaktia.

*sigh* 

— 

Kukaan ei varmaan usko, että tämä linkkituotteilaisuus ei ole kytköksissä siihen, että pomo on jo lomilla.

2 thoughts on “Iskunkestävä mutantti!! Soija on Okei!

  1. “verkko-identiteetin omaavat henkilöt alkavat pian olla oikeasti todellisempia kuin monet ne ennen läheisetkin”
    Toisaalta kaikki on hyvin jos vasta alkaa… Mä tunnen tuntevani jo useita tyyppejä joita en ole koskaan tavannut IRL paljon paremmin kuin esim. toisia sukulaisiani.
    Oma vikansa, hankkisivat sähköpostiosoitteen.

  2. mek: no mä oon vasta kolme vuotta täällä asunut;)
    Waah… tässähän tulee ihan sellainen olo että on ajastaan jäljessä… vaikka varsinaisesti kyllä tarkoitin ihan spesifisesti sitä, että alan hukkaamaan kontaktin tiettyihin pre-japani-ajan kavereihin jotka oli kovastikin läheisiä. Eksoottiset sukulaiset joita on tavannut kerran vuosikymmenessä toki on ollu virtuaalisia jo siinä vaiheessa, jolloin kommunikaatio on tapahtunut jouluisin korttien välityksellä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s