Joulupäivä kartsalla

CIMG1528_omotesando.jpg Nukuin levottomasti nähden unta pallokalamyrkystä ja synapseista. Ja jouluaamu sitten valkeni herätyskelloääneen – vaikka mä olin tuhrannut kallisarvoisia lomapäiviä siihe etten mee töihin joulupäivänä, Styllä ei moiseen yleellisyyteen ollut varaa ja joutui nauttimaan joulupäivänaamukahvinsa ruuhka-Yamanotessa.

Määkään en kuitenkaan jäänyt nombiri nekorondaamaan soffalle vaan suoritin roskienulosvientirituaalin ja intialaislounailun jälkeen kunnon shoppailupäivän Omotesandolla ja Harajukussa – ja mikä onkaan se onnen tähti, joka ylläni loisti, kun löysinkin alennusmyynnistä mekon ja lyhythousut jotka mahtuu päälleni!? (Mekko ois saanu olla kyllä pari senttiä lyhyempi ollakseen kunnon talvimekko, mutta eipä ole mulla oikein varaa olla nirso tässä maassa…)

Wired tarinoi lumentekokoneista, jotka ei niinkään jäädytä vettä ja sinkoa sitä rinteeseen, vaan ampuu lumihiutaleensiemeniä pilviin ja toivoo että tuloksena olis lumisadetta. Omotesandolle oli tehty lumiukko, mutta ei tosiaankaan mistää tokioonsataneesta lumesta – eikä myöskään keinolumesta, josta kokemukseni mukaan ei lumiukkoa tehdä. Tuo oli kärrätty Yuzawasta, Niigatasta – ja kun kerran on joulu, niin hei, silminä on tuoreet mansikat! (epäilijöille muistutettakoon, että täkäläiset omenankokoiset mansikat maistuvat paremmilta kuin jotkut espanjanlentomansikat suomessa – sanoisin että ihan yhtä hyviä kuin Kauppatorilta heinäkuussa kakseuroolitra-saatavat vaikka maksavatkin melkein kakseurookappale.)

Lumisateenluontikoneita (lumenluontikoneita?) enemmän herttaisuuspisteitä saa Hokkaidolaisfirma, jolta saa tilata hintaan noin 25 euroa laatikollisen Hokkaidolunta haluamaansa osoitteeseen. Pitäis olla taatusti luomulunta eikä mitään pakastelokeronreunasta raaputettua… ja mikä parasta, sen voi tilata joko au naturel tai vaikka lumiukoksi muokattuna. Eivät valitettavasti taida toimittaa Japanin ulkopuolelle, muuten jotkut mun helsinkiläisistä tuttavistani oisivat ehkä saaneet jo uudenvuoden lumipalloainekset…

CIMG1524_aoyama.jpgTyypillisesti taas, heti joulun jälkeen kun menen tavarataloon niin jopas löytyy kaikille mainioita joululahjaideoita, yleensä paljon edullisempia ja parempia kuin mitä tuli annettua. Ehkä pitäisi siirtyä venäläiseen lahjat uutenavuotena-traditioon, mielellään vielä kiinalaisen uudenvuoden mukaan niin olisi (ainakin joskus? niiden ajanlaskusta ei ota selvää ees meiä labran kiinalaiset) vielä enemmän harkinta-aikaa.

Vaan sentään päästään käyttäytymään perinteiseen tapaan Tapaninpäivänä ja matkaamaan lomalle – lomalle paikkaan missä arveltiin olevan paitsi kuumia lähteitä niin myös lunta. Viime vuonna lunta oli näihin aikoihin jo metritolkulla tuolla Kiinanpuoleisella Japaninrannikolla, Akitassa romahteli taloja nelimetristen kinosten alla – vaan tänä vuonna on ollut nihkeän lämmintä ja lumetonta melkein kaikkialla. Alkoi siis huolestuttamaan, ettei sitä olisi siellä Akita-prefektuurissa (tämän saaren pohjoispäädyssä) olevan Tsurunoyu:nkaan kylpyjä koristamassa… Vaan taitaa sittenkin onnistaa, Sty luki tänään lehdestä että "fatal accident in Akita, 5 cm snow on road" ja Tsurunoyu:n omilla veppisivuilla riemuitsevat että maassa olis jo kakskytsenttiä. Jei! Yahoo! Weather tosin lupaa alueelle vesisadetta ja +11, tenki.jp samoin… mutta toivossa on hyvä elää, ehkä se on tarpeeksi korkealla vuoristossa se paikka.

Aika siis ladata kamerat, pakata animea ja luettavaa reppuihin; huomenna aamuvarhain kiivetään vällyjen alle rekeen (joka myös Akita Shinkansenina tunnetaan). 

4 thoughts on “Joulupäivä kartsalla

  1. Hyvää matkaa! Me lähdetään päivää jäljestäpäin valkoisen hevosen kaupunkiin ja toivon totisesti ettei siellä olisi ihan hirveästi lunta kun menin jo kehumaan, että mehän mennään autolla.

  2. Kiitos samoin – onks se ny Hakuba vai Shirouma? 🙂 Itte meinaan päästä jonnekin rinteeseen labratyttöjen kera joskus ens vuoden puolella…
    Autoilu oli meilläkin mietteissä jossain vaiheessa kun niin suuresti viehätyttää tuo vuokra-autoilun helppous ja edullisuus shinkkumatkailuun verrattuna, mutta ajatuskin lumiketjuista saa mulle niin kylmät väreet ettei sitä paraskaan lohkolämmitin korjaa.
    Sitäpaitsi – nyt on loma, haluan lukea kirjaa enkä liikennemerkkejä:)

  3. Ei sillä niin väliä miten luetaan kun huomenna meidänkin pitäisi osata suunnistaa puhelinnumeron perusteella ;-). Lumiketjut ovat Paholaisesta, mutta saisiko vuokra-autoa kitkarenkailla?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s