Kansalaisaktivismia

CIMG1831_wakoshi.jpgOtin asiaa niskasta kiinni ja lähdin kyselemään, että miksi ei nyt voi olla sitä käsipaperia vessoissa. Paperitelineet sentään on, mutta koskaan en oo niissä paperia nähnyt.

Kävi ilmi, että syynä on huolellinen budjettikirjanpito: WC-paperi maksetaan RIKENin yleisestä ylläpitobudjetista, mutta käsipaperit kuuluu ilmeisesti sitten kutakin kerrosta käyttävien labrojen budjettiin. Naoyo paljasti, että talon toisen päädyn naistenvessassa on usein paperia koska Miyawaki-labran tytöt vie sitä sinne – ja siksipä Naoyo käyttää aina sitä vessaa. Meidän päädyssä on toisena suurena labrana neuroinformatiikkalabra, jossa ei liene tyttöjä lainkaan – ei ihme, ettei paperia löydy.

Ei pidä vikistä jos ei halua itse nähdä vaivaa, ajattelin, ja vein sinne vessaan paketin labrassa käytettävää käsipaperia. Nyt odottelen että kuuluttavat käytävillä, että joku on ruvennut käyttämään väärää paperia vessassa…  

Sää muuttui yhtäkkiä taas kylmemmäksi, päivälläkään ei taidettu tänään mennä yli kymmenen asteen. Hyrr. Luumut alkaa kuitenkin jo kukkia, ja muutenkin on ilmassa kevään tuoksu – siis se, joka tarkoittaa deadlineja kaikenmaailman raportteihin, abstraktisubmissioihin sekä muihin henkilökohtaista onnistuneisuutta mittaaviin merkkipäiviin. Öisin kuitenkin tarkenee jo yhdellä lämmittimellä, mikä lämmittää mun mieltäni varmasti seuraavan sähkölaskun yhteydessä.  

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s