Where no man has gone before

CIMG1987.jpgMaa järisee skandaalin kourissa. Salamavalojen räiskeessä punastelevat Japanin meteorologian laitoksen edustajat kumartelivat syvään ja pyytelivät kansalta anteeksi virheellistä ennustusta – kirsikankukat eivät aukeakaan Tokiossa vielä tänä viikonloppuna. Ilmeisesti jossain analyysiskriptissä oli ollut bugi, tai laskelmat oli perustettu jonkun väärän indikaattorikukan käyttäytymiseen, tai jotain. Joka tapauksessa, kuten JMA:n sivuilla julkaistu taulukko kertoo, oikea päivämäärä kukinnan alkamiseen on Tokiossa 21.3., sopivasti siis kevätpäiväntasaukselle – joka on kansallinen vapaapäivä – osuupi hän.

Piih. En tiedä miten tästä järkytyksestä selviän. Mihinkään ei voi enää luottaa. Semminkin kun nyt koko kuukaus on toitotettu että on ensimmäinen talvi IKINÄ jolloin Tokiossa ei oo saatu lunta yhtään – ja tänään sitten kuulemma jossain tuli muutama hiutale. Mua oltiin varoitettu tästä mahdollisuudesta, ja kun aamulla heräsin ja keittiössä oli tavallistakin kylmempi, näin sen vaivan että raotin ikkunoiden lämpöeristeitä (joita myös verhoiksi voi kutsua) – ja ei, ei näkynyt lunta. Sää oli kyllä muuten ihan kiitettävän talvinen, kylmyyttä +2 astetta ja lumesta pullollaan olevia pilviä peittämässä Sunshine Cityn 66 kerrosta näkyvistä.  

CIMG1986.jpgTämä säämuutos on useammallakin tavalla harmillista; on joutunut tällä viikolla taas käynnistelemään öljylieskoja lämmitystä varten, ja miksei voinut olla kylmä keli viime viikonloppuna jolloin olis halunnu mennä laskettelemaan?

Kaiken kukkuraksi, kevään ensimmäiset suomivieraat saapuvat tänään, ja heille on lupailtu jo kirsikoita ja kevättä ja ties mitä; saattaa olla ikävä yllätys jos Ikebukuron juna-asemalla vastassa on lumipyry. Huomisaamuna on myös tarkoituksena hakea Toyota rentaleasesta Prius ja ajella viikonloppuretkelle Gunma-prefektuuriin istumaan kuumissa lähteissä karhujen seurassa – ja hiukkasen kyllä sydän otti kompastusaskeleita, kun Naoyo muistutti että otattehan sitten lumiketjut mukaan.

No, tuleepahan sitten testattua että käynnistyykö sähköauto myös talviolosuhteissa…

Gunma-prefektuuri on monella tapaa mielenkiintoinen paikka, ja siellä on tolkuttomasti mainioita onseneita – toissatalvenahan käytiin lomailemassa Kusatsu-onsenissa – mutta jostain syystä ainakaan mun omistamani painokset Lonely Planetista tai Rough Guidesta ei sano koko prefektuurista halaistua sanaa, eikä Gunma:a löydy hakemistosta.

Luvassa lienee siis taas taattua YoeVentures-reissailua, jossa emme tiedä oikeasti mihin olemme menossa ja mitä siellä on, mutta tärkeintähän on liike.  

3 thoughts on “Where no man has gone before

 1. Taalla jokirannassakin ilmastonmuutos on edistynyt huonosti ja lampopatterit jouduttiin kaivamaan takaisin kaapista.
  Onneksi uusi kannykkalasku lammitti mielta. Aina ei kannata haluta kannykkaa jota ei myyda taalla vaikka sellaisen saisikin ostettua Suomesta; nettipakettihintakattoalennuspaketti kun toimii pelkastaan operaattorin omilla puhelimilla, muut maksavat pakettien lukumaaran perusteella.
  Elama on.

 2. Tenkin (babelinkalastettu) sakurasivu kertoo (luullakseni) mulle edelleen et full bloom on 20.3., reilu viikko normaalia etuajassa, samaa kuin viikko tai kaksi sitten siis. Koitin refreshata, ei vaikutusta. JMA:n sivuilta en ole löytänyt sakurainfoa, en kyllä pahemmin etsinytkään.
  Toisaalta, Uenon asemanviereiskirsikat oli tänään jo melkein ylikukkineita. Tiekkö onko ne joku erikoislajike vai vaan suojaisa paikka? Viime viikonloppuna kun puiston sisällä kierreltiin, oli pari puuta pitkästä rivistöstä täysin auki, muissa vain pieniä nuppuja.
  Kehenkäs tässä nyt enää luottais, hmph sanon ma. Mutta kai ne kaikki ennemmin tai myöhemmin kukkii. Parempi olis, jummi.

 3. YoeVentures kuulostaa just sellaiselta matkatoimistolta, josta voisin ostaa umpimähkään last-minute -pakettimatkan. (^_^) b
  Täälläkin on ollut pari upeaa kevätpäivää ja sitten luvataankin räntää… Ilmeisesti kyseessä on globaali ilmiö.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s