Onko se runoutta jos sanaakaan en tajua?

CIMG2158.jpgNature uutisoi Marsin pinnalta löydetyistä luolista. Ja kun Nature on silviisiin moterni lehti, niin Naturen Newsblogiin voi kirjoitella kommentteja uutiseen.

Tänään sieltä löytyi tällainen kirjoitus:

The planet Mars had the eruption of a 25 km high
_vulcano_ which destroyed
his our earth very similar
athmosphere. The deductions
that “Caves spotted on Mars”
could preserve earlier form
of opaque life better than
the to the sunlight exposed
surface seems to an elevated
probability measured 0.5+0.001+0.0001 ad infinitum . The ceteris
paribus clause that Mars
is similar to our Earth
plays a key role. Our
deductions go from
the acquaintance we have
here far out to the universe and we draw
an analogy. What is lesser
trivial would be to find
finally traces of the unknown axis of our galaxy in the ice
chunks on Mars.
Counterexample:
Galaxy axis = ~= 334 kpc .
Example: An on planet Mars observable Milky Way galaxy axis hint or trace.

— 

Vaikka kuinka tekstiä tuijotan niin en ymmärrä mitä siinä sanotaan. Lauseiden asettelu on hämmentävän runollinen. Onko se taidetta? Vai tiedettä? Vai olenko vaan tyhmä?

(Ja joo, Fuji ansaitsi tänään isompiresoluutioisenkin huomiokuvan. On se vaan niin kaunis.) 

10 thoughts on “Onko se runoutta jos sanaakaan en tajua?

 1. Fuji on tosielämässä kauniimpi kuin kuvissa. Sitä jaksais kattella työpaikankin ikkunoista ties kuin kauan, puhumattakaan että pääsis (nii kuin mieli on) jonnekin kauniiseen paikkaan missä vois katsoa sitä viikon putkeen. (Toista kertaa ei onneksi tartte kiivetä – mut noi lumirinteet näyttää kovin houkuttelevilta sillai lumilautailumielessä…)

 2. Vuorissa on se vika, että niiden katselu herättää vastustamattoman himon myös kiivetä niille. Ja se kiipeäminen käy usein työstä, joskin on kieltämättä loppuseltaan melko palkitsevaa. Nimim. Kaikki kesät Norjassa…

 3. Ihmettelin aina miksi ihmiset jaksavat vaahdota Fujista kunnes satuin aamiaiselle jonnekin 30. kerroksen korkeuteen sellaisena aamuna kun koko yön oli satanut aivan raivona vettä.
  Ilma oli siis kirkas ja Fuji näyttäytyi koko komeudessaan. Meinasi jäädä aamiainen kokonaan syömättä kun piti sitä tuijottaa.
  No nykyisessä kämpässä vuorta voi ihailla sängyssä maaten ;-).

 4. Hm. Ettäkö tulivuoren purkaus tuhosi Marsin kaasukehän. Eikö se ollutkaan se liian alhainen painovoima, joka ei kyennyt pitämään stabiilia kaasukehää?
  Ja mikä ihmeen “unknown axis”? Eikö sitä saa laskettua tähtien ominaisliikkeestä Linnunradassa? Jättäisikö galaksin magneettikenttä joitain jälkiä marsilaiseen jäähän paremmin kuin hyvin runsaaseen jäähän muilla taivaankappaleilla?
  Vastaa minulle, Yoe. 😉

 5. Jos Japaniin palatessas ens kuus voit kuljettaa mukana kirjan, voisit saada ennakkopalkkiona pääsiäiseksi Mignonin? 🙂 (Muistini väittää, et tykkäät niistä?)

 6. Joo, Fuji on ihan käsittämätön. Mikään kuva ei tee sille oikeutta.
  “Today, I watched Mt. Fuji from my window. And I prayed.” – Hokkaidotyttö
  Anne: Sä ilmeisesti sait luettua mitä se ylipäätään yrittää sanoa… haluutko kertoa, miten linnunrandan axiksen saa laskettua tähtien ominaisliikkeestä Linnunradassa? Ja mitä merkitystä sillä on? 🙂

 7. No siis, Linnunrata nyt näyttäisi hyvällä tarkkuudella olevan tällainen spiraaligalaksi, ja se pyörii akselinsa ympäri. Näin sitten tähdet (niistähän Linnunrata koostuu, ja erilaisista pilvistä ja sumuista ja diffuusista kaasusta) kiertää pääasiassa sitä akselia. Niillä on yleensä jotain radiaalistakin liikettä johonkin suuntaan, mutta niiden liikkeitä tutkimalla pitäisi selvitä se pyörähdysakseli. Sitä en hiffaa, miten se akseli juuri Marsin jäästä selviäisi. Kun en ole galaksitutkija niin en edes tiedä, mitä suurempaa riemua pyörähdysakselin tarkasta kalibroinnista olisi. Ja eiköhän siinäkin jotain huojumista tapahdu.
  Olisin halukas leimaamaan tuon runokommentin jonkun yksityisen hörhön hengentuotteeksi. 🙂

 8. Suviko, mitää, joku pääsiäinen jossain? 🙂 Ja mignonit maistuu kyllä, vaikken itse asiassa vielä ensi kuussa Japaniin palaakaan… 🙂 Ja Epfief – eihän se näytä lentokoneesta katsottuna juuri miltään!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s