Voi vaivastus

CIMG2319.jpgNiin se vaan aika kuluu, ja ihan muutaman päivän päästä pitäs olla menossa lentokentälle ja Suomeen; vielä pitäis tehä ihan maahroton kasa kokeita, eli eipä ole aikaa viikolla kauhiasti pakkaamiseen. Niin että urheasti tänään jo kaivoin komerosta valtavan matkalaukun – vaan mitä ihmettä sinne laittaisi?

Sääkartat kertoo, että Helsingissä on ollut sellaisia +5 asteen maksimilämpötiloja. Mikä tarkoittaa mulle, että ottaisin mielelläni niskaani sen ihanan lammasnahkaturkin, jalkoihin villasäärystimet ja korviin asti kääriytyisin kaulaliinaan.

Epäilen, että tuossa asusteessa herättäisin kuitenkin ihan liikaa huvittuneisuutta jossain Aleksanterinkadulla…  

Suunnittelen siis, että en ota juuri mitään vaatteita mukaan, vaan aklimatisoiduttuani menen jonnekin missä helsinkiin sopivia suojavaatekerroksia myydään ja hankin sieltä ittelleni sopivan massaansulautuvan attiren.

Ei siinä mitään, on täälläkin ollu välillä kyllä ihan tolkuttoman kylmää; sakuroita ei oikeen iljenny paljoa ulkona katsella, ja hetkellisen lämpimämmän ajanjakson jälkeen palattiin taas tilanteeseen, jossa pitää käynnistää makuuhuoneen kolme lämmitintä puoleksi tunniksi, ennenkuin sinne peiton alle ylipäätään kykenee menemään.  

 

One thought on “Voi vaivastus

  1. Kuulemma ensi viikolla pitäisi olla taas nätimpää. http://www.fmi.fi/saa/paikalli.html?kunta=Helsinki
    Mutta ainakin toistaiseksi tuuli on viiltävää, merellä puskee vaahtopäitä, hiekka lentää silmiin jne.
    Vertailupukeutuminen: mulla on viime päivinä ollut korvaläpät ja hanskat, talvitakin alla huppari, pitkähihainen paita ja hihaton paita. Iso huivi kaulassa. En ole aina välttynyt ajatukselta että takin alla voisi olla enemmänkin. Onneksi kadut on sulat ja kuivat. Edes se.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s