Too. Kjoo?

CIMG2324.jpgJoskus kannattaa siivota bookmarkkejaan.

Asensin tuossa jossain vaiheessa selaimeen sellaisen bookmarkkien synkkausjutun, ja sen tiimoilta sitten kävin lävitse kaikki änsataa linkkiä ja deletoin kaikki rikkimenneet. Tämän vuoksi tulin käyneeksi Suomen Japaninsuurlähetystön sivuilla, ja kun siellä nyt olin niin klikkasinpa sitä “Ajankohtaista”-linkkiä. 

Ja mitä sieltä paljastuikaan! Lordi kiertueella Japanissa! Eikä muuta kuin vieressä olevasta linkistä lippukauppaan ja lippuja ostamaan. Väliäkö sillä, etten ihan noita kaikkein kiihkeimpiä kyseisen tyylisuunnan fanittajia…  Olen muuten käynyt Japanissa asuessani varmasti useammassa suomalaisyhtyeen konsertissa kuin ikinä Suomessa.  

 

Ja tähän toisen pääsiäispäivän iltaan konsertti sopikin kuin nyrkki hattuun, ja kivaa oli. Vaikka vaikka… olin vähän kyllä aistivani, että esiintyjät ei olleet ihan tyytyväisiä yleisöön, ja pitkällisen rumpusooloilu-tauon aikana mieleeni ehti jo nousta kauhukuvat muinaisesta Gunnareiden jäähallikeikasta, jolloin rumpali yritti viihdyttää yleisöä sillä välin kun manageri yrittää houkutella Axl Rosea takaisin lavalle vaikka keikka ei ollut kai sen mielestä hyvä…  

CIMG2325.jpgYleisö oli kuitenkin ihan mehuissaan – taas oli ilo katsella, kun japanilaisyleisö rokkaa ja osaa laulujen sanat (paljon paremmin kuin mä, mä en osaa muuta kuin sen yhen biisin kertosäkeistön. Tai oikeastaan kertosäkeistön sen osan, joka toistuu laulun nimessä). En oo kauhiasti Tokion heviskenessä liikkunut, mutta voisin epäillä että tässä oli jonkinlainen kulttuuriero nähtävissä; meidän lähellä oli ainakin kolme pukumiestä (yhdellä ainakin läppärisalkku jaloissaan) terhakkaasti etu – ja pikkusormia ilmassa heiluttaen; takanamme keski-ikäinen äiti n. 10-12 -vuotiaan tyttärensä kanssa, molemmat lauloivat kaikkien laulujen mukana vaikka tyttöä selkeästi jo nukutti; ja toisaalla tyyppi joka kovasti olis jorannut mutta selkeesti on jäänyt nukkuminen liian vähiin viime aikoina ja joraaminen muuttui nuokkumiseksi. (Kyllä, japanilainen sarariman osaa nukkua Ihan Missä Vaan.)

Useamman kerran joku sieltä lavalta yllytteli yleisöä taputtamaan käsiään tai huutamaan “hei, hei, hei” – ja kaikki innoissaan näin tekivät, mutta kun johtaja lopetti yllyttämisen ja ryhtyi esimerkiksi heiluttelemaan moottorisahan kaltaista tuotetta, yleisö hiljenee ja jää seuraamaan että mitä seuraavaksi tapahtuu. Ja vaikka lavalla oltiin maskit päällä, oli ne vähän pettyneen oloisia. Ehkä. Tai sitten se kuului show:hun.

Niin sekin vielä… siellä biisien välissä soitettiin sellaisia pitkähköjä englanninkielisiä puheita (you have been taken under control… as you are listening to this, all the exits are being blocked…) jotka arvatenkin meni valtaosalta yleisöä aivan ohi – kun ei se oikeasti ymmärrä englantia! 

Mutta, joka tapauksessa, selkeesti yleisö tykkäs, vaikka oli välillä vähän hämmentynyt kaikesta mitä lavalla tapahtui. Haado Rokku Hareruja:n jälkeen Roodi heitti yleisöön päässään pitämän hirviöhatun eikunsiis neljäntuulenlakin (iih! se oli kawaiii!!) joka katosi silmänräpäyksessä fanien joukkoon – ja ilmeisesti revittiin kappaleiksi. Tuossa ekassa kuvassa on kundi, jolla oli hatusta reunaosa; ajattelin että tämä fani olis suostunu jotain mielipidettä tai jotain sanomaan tai innostunu siitä että otetaan kuvia suomalaiseen verkkojulkaisuun, mutta se oli vaan ihan kauhean nolona eikä suostunu ees hymyilemään.

Sentään löytyi yleisön joukosta muutama reippaampi tyttö, jotka tässä lähettävät terveisiä Lordille:

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s