Vaivastus, pt. 2

CIMG1922.jpgSiinähän ei ole kellekään mitään uutta tai ihmeellistä, että ihminen tekee töitä niska limassa pitkän aikaa, ja samalla hetkellä kun alkaa loma (tai viikonloppu), flunssa kaataa sänkyyn. Olinkin jo varautunut siihen, että kotiin saapuessani vietän ensimmäisen lomaviikon makuulla – mikä ei varsinaisesti ehkä olisi huono ajatus.

Aloin kuitenkin ounastella jo maanantaina että huonomin tässä käy, kun normaalisti työnarkomanian ajama pomoni kävi aamupäivästä töissä yskimässä ilmoituksen, että tehkää mitä lystäätte, hän menee kotiin potemaan. 

Kaikin tavoin yritin välttää tartuntaa, mytta eilen sitten, poukkoilevan koepäivän loppupuolella, huomaan yhtäkkiä olevani flunssassa – ja tänään pomokin oli sitä mieltä jo heti lounaan jälkeen että syytä olis mennä kotia.

Tän mun hirmuisen työrupeaman syynä oli siis se, että haluaisin nyt ihan oikeasti sinne Soc. Neurosciencen kokoukseen syksyllä, mikä siis tarkoittaa että pitäisi lähettää abstrakti, elikkä tiivistelmä tutkimuksista, joita haluaisin siellä maailmalle esitellä. Standard procedure. Ikävästi vaan mun tilanne on ollut tässä puolisen vuotta se, että vaikka mulla on niitä kaikenlaisia mullistaviakin tuloksia, ei ole ns. tarinaa elikkä suunnitelmaa, millaiseksi artikkeliksi tulokset muovautuisivat. Pari kuukautta nyt olen sitten tehnyt koetta overdrivellä pyrkien puristamaan kasaan dataa ja tuloksia siedettäväksi tarinaksi – vaikka abstraktin deadline on vasta lomaltapaluun jälkeen, se sattuu aikaan jolloin pomo on paisi kiireinen myös kiukkuinen (lisää siitä sitten toukokuun alussa). Elikkäs, käsky kävi että jos mieli on lähteä, jutun pitää olla valmis ennen lomaa

 

CIMG1921.jpgNo, Yoe teki urheasti viime tinkaan koetta, ja eilen vielä kaikenlaisen kämmäilyn keskellä kehitti jälleen uuden koeparadigman (josta selvisi että… ööö… asiat on monimutkaisia näemmä). Ja tänään sitten flunssassa kirjoitti käsienheilutteluabstrakstin (“Tää olis tällanen tärkee osa aivoi, ja sitä pitäs tutkia tällai. No me vähän yritettiin ja siit tuli sellasii tuloksia, et asiat on erilaisia riippuen mistä niitä mittaa.”) Pomo kiittää, ja sitten yhdessä muistetaan että eihän se abstraktisubmissio oo aukin kuin vasta 24.4. alkaen.

Mikä on erittäin hyvä. Tulen kotiin ja vietän koko päivän peiton alla kuunnellen kissojen ja koirien ropinaa katolla (“There will be cats and dogs this afternoon”, sanoi Naoyo) ja välillä kattellen XBOXin mediacenterillä 46″ telkasta youtube-pätkiä.  

Joten, ehkä mä ehdin jopa tokenemaan tästä taudista ennenkuin rantaudun sinne kylmille tienoille:)

Sanottakoon se nyt vielä tässä niin että tiedetään: oon Euroopassapäin 13.4. – 7.5, mistä ajasta 19. – 24.4. Puolassa ja 27.4. – 1.5. Rukalla. Ja vaikka kampaajalle pääsenkin vasta tiistaina, pitänee sitä sen verran pitää kiinni perinteistä että tuossa lauantaina voisin olla virallisesti tavattavissa TinTinTangossa, vaikka jostain klo 17 alkaen – ellei nyt mulle kerrota että Tintti olis muuttunu Töölön pahimmaksi ja savuisimmaksi räkäläksi tai muuten ole vain kauhean huono valinta.

 Ja niille joiden mielestä tällainen puhe vastaanottojuhlallisuuksista on pömpöösiä – muistakaa että olen kuitenkin kuumeessa ja erinäisten japanilaisten lääkeaineiden vaikutuksen alaisena tätä kirjoittaessani:)

2 thoughts on “Vaivastus, pt. 2

  1. Jei! Siis nytkö heti jo tänä lauantaina? Voisin vaikka tuoda sun “joulu”lahjat vuosilta 2005 ja 2006…[sic] Ja pitäähän moista ihmettä tulla ihastelemaan muutenkin, kun ei kerran ikinä pääse ite Tokioon käymään.

  2. Joo, ihan nyt kohta lauantaina… vaikka tuntuuki kovin epätodelliselta 🙂 Viimekshä tulin suomeen elokuussa 2005…
    Ja apua, ei mitään lahjoja, mulla ei ole tuliaisia kenellekään! Piti käydä eilen shoppaamassa että sais ne matkalaukkukuriirin kyytiin, mutta vointi vei voiton.. no, ei auta, pitänee ostaa matkalla kiskalta kuivattuja Cthuluja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s