Kieltolaki voimassa?

CIMG2339.jpgIhan onnistunut päivä. Ensimmäisenä piti käydä ettimässä uus simmi kadonneen tilalle; matkustin onnistuneesti aika-ladatulla magneettikortilla paikallisjunalla (siel oli pinkit sisäovet!!) kaupunkiin, missä havaitsin, että enhän mä tiedä että missä on soneran liike. Hetken aikaa ajattelin jo että menee pilalle yritys, jos niillä on joidenkin säästötoimien vuoksi liikkeitä ainoastaan Espoon keskustassa – mutta jonkun aikaa katuja ristiin rastiin kulkemalla osuin pienen kännypuodin ovelle, jota koristi pienet Sonera-tarrat.

Seuraava epäonnistumistilaisuus tuli heti tämän jälkeen; myyjäkundi kysyy että no sulla on varmaan jotain henkkareita näyttää – ja mä tajuan, että eipä ole. En ottanut sitten lainkaan suomalaista ajokorttiani reissuun mukaan enkä tietenkään liiku passi taskussa helsingissä… mutisen että joo on, mut se on tällainen kummallinen – ja lätkään pöytään japanilaisen ulkomaalaisrekisterikorttini.

Hämmentävästi tyyppi kuitenkin hyväksyy sen ja kysyy ainoastaan henkilötunnuksen loppuosaa. Eikä se uus simmi edes maksanut mitään (vaikka se yrittikin vähän myydä mulle jotain "halvempaa" liittymää, mutta mä tykkään mun liittymästä joka maksaa ehkä 40 euroa vuodessa).

Irtohuomioita: ihmisillä ei ole mitään päällään. Siis ei nyt puhuta mistään tyylitajuisuudesta, vaan siitä, että auringon paistaessa ihmiset ottavat vaatteet pois päältään. Hyvä heille, ja hyvä mulle että ei ollut kylmä. Ihmisillä on hämmentävästi myös tapana puhua toisilleen. Junassa oli koko aika sellainen olo että on jollain pakettimatkalla.

Julkisliikenteen kulkuneuvoja liikkuu suurinpiirtein kerran tunnissa. Tää ei sinänsä kyllä haittaa niin paljoa, koska täällähän pääsee kävellen ihan minne vaan jos on hyvä sää.

CIMG2343.jpg

Näin n. 8-vuotiaita tyttöja tavaratalon meikkiosastolla kokeilemassa meikkejä. Parempi niin kuin vetämässä kaljaa porttikongissa; mutta alkoholia juotiin ympäriinsä aika lailla. Olenkin kuullut, että alkoholilainsäädäntöä tai verotusta oltaisiin kiristämässä holtittoman juomisen suhteen, mutta kiinnostaa ihan nähdä, millainen jono tuon kyltin eteen ilmaantui aprillipäivänä ysiltä ja kuinka monta minuuttia ysin jälkeen se myyntilupa loppuu. Ja miten pahasti ihmisiä ahisti, jos se olikin vain pilaa eikä kaljaa saanutkaan lainkaan.

On se muuten se tuore ruisleipä jotain aivan muuta, kuin kolme kuukautta pakastimessa kuivunut.  

Istuessani Tintissä näin kun ovesta astuu sisään punatukkainen tyttö – ja koen ihan järjettömän harhanäyn: kun olen tottunut siihen, että olen lähestulkoon ainoa punatukkainen koko kaupungissa, ensimmäinen reaktioni on että hei sehän olen MINÄ.

Ehkä mun pitäis vielä nukkua vähän lisää 🙂 

3 thoughts on “Kieltolaki voimassa?

  1. Liekö Suomen roskaisuus etenkin näin keväällä melkoinen kulttuurishokki? Itse aina Norjasta palatessani ihmettelen, kuinka siistiä täällä onkaan, mutta Japanissa taitaa olla vieläkin siistimpää…

  2. Joono, en ny halunnu kauheesti heti alkuun lähteä valittamaan… mutta joo, täällä ON likaista. Miksi ihmeessä roskaa ei voi laittaa roskakoriin jos sellaisia kuitenkin on joka paikassa – toisin kuin esimerkiksi Tokiossa? Bussipysäkit töhrittyjä, ikkunoita potkittu rikki, ihan kunnollisen näköiset ihmiset sylkee kadulle.
    Mutta tähän mä totuin jo viime reissulla enkä aio kauheasti ahdistua asiasta 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s