Tuulta, valoa ja säätä

137145.jpgOMGLOLZ! 

Tällä viikolla piti uutisoida noita SL-juttuja, tärkeimpinä tietty huhujen mukaan keskiviikkona yleiseen käyttöön nousevat “veistoselementit” (sculpted prims) sekä äänitoiminnot (jota testasin viikonloppuna betaversiossa; huhut myös väittää että se tulis käyttöön samassa keskiviikon päivityksessä mutta ne on vähemmän luotettavia huhuja). Muttamutta! Lindenit osaavat yllättää, ja uutislistan kärkeen nousikin jotain aivan muuta.

Katsokaapa tuota kuvaa tuossa oikealla. Kaikenlaisia hienojakin tekstuureita maailmasta löytyy, mutta – taivaalla on tasainen draw distancea kohti vaaleneva sininen gradientti. Paikoitellen taivaalla voi olla pilviä, mutta frankly, ne näyttää lähinnä pakokaasuilta tai parhaimmillaan pumpulitupoilta. Ja jos olet halunnut sim:isi olevan pilvien peitossa, oot saanut ihan niitä pallosta venytettyjä pilviä sinne itte ripustella.

Auringonnousut  ja -laskut on tietysti ihan kivoja siinä mielessä, että kyseinen gradientti siinä vaihtaa vähän sävyjään, mutta samaa tasoa olevaa maisemaa oli jo jossain Ultima ysissä. Ja vaikka cyberpunk -teemasimejä riittää, eihän niissä pääse tunnelmaan kun siellä ei sada?

Linden Lab hankki hiljattain itselleen harwardilaisen Windward Mark-teknologiapajan, joka erikoistuu taivaan, tuulen ja sääilmiöiden simuloimiseen. (Juttu Boston Globessa.) Ja, yllätys yllätys, kaupan tulokset siirtyvät nähtäville Secondlifeen tuota pikaa (no, siihen First Look-vieweriin ekana).

Huhhuh. Aika rohkeaa sinänsä LL:ltä, aikana, jolloin kansa karjuu että elkää lisätkö mitään featureita kun korjatkaa vanhat viat – mutta pakko myöntää, näyttää ihan saiRAAN hyvältä tämä. Ensi vaiheessa tulee pilvet ja atmosfäärin vaikutusten simuloiminen valoon, myöhemmin kuunvaiheita, säätä, pilvien ja muiden varjoja (!!!), tähdenlentoja…

 


Mitä tulee niihin kaikkiin muihin uusiin featureihin (ja mä olen niitä, joiden mielestä uusia featureja tarvitaan jotta veto jatkuu, kun kuitenkin 70% LL:n duunareista keskittyy jo skaalaukseen ja stabiilisuuteen) – lukekaa Gwynin äärimmäisen pätevä ja yksityiskohtainen yhteenveto aiheesta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s