Hot off the press!


Eddie Hamster
Originally uploaded by kidtrip.

Joskus vaan tulee sellaista tiedeuutista vastaan, että on ihan pakko blogata siltä seisomalta vaikkei oliskaan mitään kivaa omaa kuvaa laittaa koristeeksi. Onneksi on FlickR kuitenkin.

Elikkä: ovat nyt sitten tutkineet, että Viagra parantaa hamsterilta jetlagin!! Naturen artikkeli tässä.

edit kuukausia myöhemmin: Tutkimus oli tosiaankin merkittävä, ja palkittiin ig-Nobel-palkinnolla.

6 thoughts on “Hot off the press!

 1. Eikös vain? 🙂
  Lisää hauskoja uutisotsikoita:
  “Threatening a rubber hand that you feel is yours elicits a cortical anxiety response”
  (uusin Proc. Nat. Acad. Sci)

 2. Katoin tota kuvaa ennen ku luin mitää ja ajattelin et “no NYT se on täysin gonahtanu japanilaiseks!” Tilanpuutteen takiako paikalliset on nii hulluina hamsuihin? Ja miks joka toisen nimi on mochi (=konvehtileivosjuttu), tyypillinen nimi vai jokin kuuluisa fiktiivinen esikuvaelukka?

 3. Suvi: en heti vastannut koska en osannut ja piti ihan tutkailla asiaa. Haastattelemani japanilaiset henkilöt sanoivat että hamsterit on söpöjä (erityisesti niiden häntä on KA-WA-II); Joyn ehdotuksesta kysyin että mites nuo hiiret ja rotat, mutta kukaan ei ollut kuullut että joku pitäisi niitä lemmikkeinä, “but rabbit can be cute” eli ei varmaan oo mitenkään pelkästään kokokysymys.
  Mitä tulee hamstereiden nimeen; Teeneiti sanoi että joskus hamsterin nimi voi olla Taro tai vaikka Kimiko, eikä ollut kuullut että Mochi olis jotenkin yleinen nimi. Kihara ja Rikita tiedottivat, että on sellainen suupaa-kawaii- hamsterianime, jossa seikkailee hamsu nimeltä Hamutaro, ja sen takia hamstereiden suosio on kasvussa. (Veppisaitin perusteella – kyllä, se on söötti! Ostan heti merchandisea) Googletus “hamusutaa mochi” (katakanoilla) tuottaa kyllä hittejä kaikenlaisiin blogeihin sun muihin, että ehkä niitä nyt joitaki on.
  (Jostain syystä hamutaro:n kuvahaku katakanoilla tuottaa hittejä kaikenlaiseen puolisensuroituun lihamateriaaliin; tässä on varmaan joku juttu… )
  Toistaiseksi paras selitys kuitenkin tulee Joy:lta: mochi kun on sillai tahmeeta ja hankalastisyötävää, jota syödessä vois olla posket tosi pullollaan niinkuin hamsuilla on 🙂

 4. Kiitos salapoliiseilusta. 😀 Mochi liitetään yleensä jäniksiin (kuu-legenda) ja siks mua hämäs nimeäminen. Vissii söpölle valkoiselle pallolle voidaan antaa sellanen nimi, vrt. Lumppari.
  Hamtarot tanssii. Jos olet välttynyt siltä videolta muinoin ni laitan deliin sulle linkin. >:]
  Tuijan blogista bongasin SL-kiertokävelymainoksen. Vois ilmaantua kans. Siin päiväs on tosin se, et jos Dogo juhlii syndejä just oikeena päivänä ni eoh.
  Suvi, Jyväskylässä muuttamassa äitiä / lomalla

 5. Toi 17.6. nyt oli vaan eräänlainen ajatus; itse asiassa en oo kokeillut useamman hengen opastamista samaan aikaan joten en tiiä edes miten selviän jos on iso porukka. Ehkäpä siksi voisinki laittaa jonku toisenkin päivämäärän jolloin vois tulla kiertokävelylle… SL:n huomiopuoliin kuitenkin kuuluu se sosiaalisuusaspekti, ja tän vuoksi kuitenkin tykkäisin että olis hyvä idea liikkua jonkinlaisella porukalla.
  Aikataulujen ja aikaerojen yhteensovittamisen suhteen on havaittu sellaista, että suomen aikaa sunnuntaisin aamuvarhaisesta n. klo 17 asti on se ikkuna, jolloin kaikenlainen suomi-japani-synkronia ylipäätään toimii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s