Aikaansaanti

CIMG2712.jpgTämän viikon suoritteeksi lasken sen, että tosiaankin sain aikaiseksi varata hammaslääkäriajan ja vielä mennä sinne. Palveluntarjoajaksi olin valinnut “Tokyo English Speaking Dental Clinic”in, joka sijaitsee jossain ihme Nishi-Eifuku:ssa, paikassa josta ei kukaan ole kuullut ja jossa ei pysähdy edes Inokashira-linjan pikavuoro. Aika lailla maalla siis.

Saavuttuani pikkukylän asemalle taivaalla alkoi myrskytä siihen malliin että rupes oikeasti pelottamaan, sopivasti niin että taisin lopulta olla helpottunut kun hammaslääkäriasema löytyi.

Ei kun nimeä paperiin, ja siltä seisomalta ottivat röntgeniin (tietysti kysyen että pahastunko jos ottavat kuvat). Dr. Neiti Ylihammaslääkäri (ilmeisesti kaikki paikan lääkärit ja muu henkilökunta on naispuolista) tervehti täydellisellä englanninkielellä, tarkasti suuni pikavauhtia ja juurikaan kaivelematta kertoi julman totuuden: reikiä noin sata. Korjataas tänään vaikka noi kolme.

Tämä suuresti syömmelleni kävi, eikä pelkästään siksi, että olen tähän asti ollut ylpeä siitä, että mulla on hyvät hampaat eikä juurikaan reikiä, vaan myös jostain lapsuusajan syövereistä nousevien porakauhukuvien vuoksi. No, urheasti ajattelen että ainakin saan hassunhauskan “Yoe kiemurtelee tuskissaan”-blogientryn, ja avaan suuni puudutuspiikkiä varten.

Niin mun muistikuvien mukaan se puudutuspiikki onkin niitä ikävimpiä kohtia koko operaatiosta – mutta jotenkin tällä kertaa koko injektiota ei tuntenut lainkaan, ja aloin jo epäillä, että blogientrystä tulee harvinaisen kuivakka: oikeesti, Ei Koskenu. Ei siis yhtään. Eikä tuntunu siltä että kallo jyrsiintyy operaatiossa. Ja kyseinen yksityishammaslääkärikäynti kustansi 2500 yeniä, eli reippahasti alle 20 euroa.  

CIMG2713.jpgEi kuitenkaan jäädä kokonaan ilman blogimateriaalia; nääskun siinä Nishi-Eifukun aseman vieressä on myös se taannoin mainitsemani suomalainen ravintola “Annos ja Juomat Kippis!“, niin päätin että käynpä nyt vähän vaklaamassa että onko se kummoinen – onhan sen veppisivuja tullu kurkittua mutta niiden perusteella on ollut vähän hankala sanoa että viittiikö sitä varten ottaa selvää että missä on Nishi-Eifuku.

Julkisivu ei luonnossakaan ollut hirmuisen pramea, mutta päätin ny kuitenkin kurkata sisään – ja voi siellähän oli somaa! Maailman herttaisin japanilainen kokkisetä sanoi hyvää iltaa, ja kun selitin (japaniksi) että nyt on vähän kiirus mut oisko jotain mitä vois ottaa teikauto, se pohti hetken että no just tuli uunista noita karjalanpiirakoita, käviskö sellaiset?

No nehän kävi, vaikka sedän mukaan ne oli kauhean kalliita (350 yen/kappale, mutta se myi ne mulle verottomina eli sain 2 kuudellasadalla) ja vaikka oli sedällä vähän tuo rypytystekniikka hakusessa. Kovasti se pyyteli että tulkaas sitten ens kerralla niinku ajan kanssa – ja onhan se mentävä! Varasin sattumoisin nimittäin seuraavan hammaslääkäriajan heti ens palkkapäivää seuraavalle illalle, jonka juuri vasta nyt huomaan olevan kesäpäiväntasaus eli 21.6. … 🙂 Mitä olis juhannus ilman Lapin Kultaa?

4 thoughts on “Aikaansaanti

  1. Maaseudusta; (etsin eilen kuvia), hyvin pian huomasin on paras guuklailla Japanin maaseutua englanninkielellä. Ihmeelliseltä tuntui, että kun väkeä on siellä niin paljon, silti niin kauniita luonnonpaikkoja näkyi kuvissa, melkein kuin “erämaata”.
    :o)

  2. Niin, vaikka täällä asuu väkeä ihan kauhean paljon, ne myöskin asuu melkein kaikki Tokiossa. Eli jää tuosta suurinpiirtein kai Suomen kokoisesta maapinta-alasta aika lailla rakentamattomaksi; siitä taas toki iso osa on riisipelloksi siloiteltua mutta kyllä täällä ihan luontoon pääsee.
    TJEU: Haikkimestarimme Joyn ulkoilukuvia FlickR:ssä 🙂

  3. Puudutuspiikki on munkin muistoissani se pahin. Viime kerralla ei kyllä sattunut paljoakaan. Ilmeisesti tähän vaikuttaa ainakin kaksi asiaa: neulojen muotoilutekniikka on parantunut ja toisaalta sillä on paljon väliä pistetäänkö neula poskeen, ikeneen vai kitalakeen (joista viimeinen on tuskallisin).

  4. Minun hammaslääkäripainajaiseni loppuivat 90-luvun puolivälissä, kun ostin ensimmäisen sähköhammasharjani. Sen jälkeen ei ole tarvinnut käydä kuin tarkastuksissa. Jumalainen kapine siis se. Phew.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s