Keskikesä

CIMG2753.jpgLiikalihavuuden vaikutuksia terveyteen on taas tutkittu, ja voi ihme! On käynyt ilmi, että on niistä kiloista jotain iloakin: ylipainoisilla potilailla on paremmat mahikset selviytyä hengissä sydänkohtauksesta hoidon jälkeen, kertoo EurekAlert. Mun ensimmäinen ajatukseni tosin oli, että vika on hoidossa… 

En nyt liimaa tähän, mutta: ScienceBase-blogin kautta löytyi jossain määrin huvittava musavideo.

"The lights are on, but you’re not home
You’re in the lab, work-ing alone
Your synthesis, is nearly done
Just add a chain to that car-bon…"

Lisätään listaan "miksi Japanissa on kiva asua": on aivan sopivaa, että näinkin aikuinen ihminen kuin minä hankkii itselleen kesäksi sievän päivänvarjon jonka kanssa sitten kulkee töihin – yhdistettynä SPF50:n päivävoiteisiin tällä saa multa pahimmat ihosyöpäneuroosit vaimennettua.

Mut se päivänvarjo on niin SIEVÄ! 🙂 

(Alamme luopua toivosta että tulis kunnon sadekautta. Satoi kerran yhtenä päivänä suurinpiirtein. Sääliks käy riisinviljelijöitä, kun luntakaan ei riittäny tänä talvena…) 

— 

Keskikesää on täällä japanissa elellessä yritetty monilla tavoin juhlistaa – ja tänä vuonna tätä pisintä päivää / lyhyintä yötä kokeilin piristää demoralisoimalla labran japsitytöt onsenoimaan. Lähikylän Toshimaen – huvipuiston kupeessa on nimittäin Niwa no yu- niminen kylpyläkeskus, jossa oli tarkoitus käydä pikaisesti pulahtamassa – mutta siellähän meni sitten koko ilta. Paikassa kun oli jotkut 4-vuotissynttärit sekä Kumamoto-teemaviikot -> halpa sisäänpääsy ja ruokalistalla raakaa hevosenlihaa sekä sinappitäytteisiä karashirengon-lootusjuuria mmm…. 🙂 Ja tietysti sai ostettua labraan vietäväksi omiyageina paikallisia herkkuja.

CIMG2775.jpgAlueen puutarhaan oli rakennettu myös "Suomalainen sauna" – joka taisi olla ensimmäinen erillisrakennussauna jonka Japanissa kohtaan. Ja hei, sepä tekeekin saunomisesta ihan erilaista kun ei kaiu seinissä kylpylän muut äänet; oli hiljaista (ei siis ollu telkkaria saunassa) ja lauteilla makoillessa pystyi katteleen ulos ikkunasta puita ja virtaavaa vettä.

Puutarhan puiden välissä kun käveleskeli niin sai myös ihan aitoa juhannustunnelmaa hytyköiden muodossa… ja kun ilta hämärtyi, löysin itteni pienestä puisesta paljusta sihteeritytön kanssa pohtimassa maailmaa ja kattellen kuuta ja tähtiä.

Vois sitä huonomminkin keskiviikko-illan käyttää; mutta, totta puhuen alan jo kovasti kaipaamaan pomoa palaavaksi matkoiltaan, tällä viikolla työnteko on ollut niin olemattoman rentoa ja laiskaa että alkaa käydä kohta kunnon päälle.  

Scientific Americanilla on ihan nätti animaatiovideo, jossa pohditaan miltä maailma näyttäisi, jos ihmiset yhtenä aamuna katoaisivat. Enemmän varsinaisia uusia ajatuksia tarjolla samasta aiheesta olevassa artikkelissa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s