Valinta, vaikeus

CIMG2776.jpgAlkuun sarjassamme "hyviä terveysuutisia huonoista": näyttää siltä, että pahoinvointi raskauden alkuaikana on hyvä merkki. EurekAlertin uutisen mukaan nimittäin aamupahoinvoivilla naisilla on pienempi riski sairastua myöhemmin rintasyöpään. Vaikka artikkeli ei suoranaisesti kerro, epäilen, että kuitenkaan ei auta jos väkisin hankkii itselleen muita teitä pitkin pahoinvointia raskauden aikana.

(Jos nyt ei ole ollut sitä pahoinvointia, syytä ei liene kuitenkaan paniikkiin.)

Mä olen tunnetusti kauhean huono tekemään valintoja. Jos tarjolla on suklaajäätelöä ja vaniljajäätelöä, mä jotenkin pärjään – mutta ahdistun oikeasti jos pitää valita kymmenistä mauista. Tämä piirre ehkä vähän erottaa ihmisiä eläimistä – en usko että korpilla on kauheasti vaivaa päättää tuossa että mistä kassista lähtee aamiaistaan hakemaan (lähimmästä ja helpoimmasta).

Jostain syystä kuitenkin onnistuin jollain tapaa vaivaanuttamaan itseni tuon parin päivän takaisen sukellusdilemman ansiosta vaikka vaihtoehtoja on vain kaksi – tai no, oli kaksi niin kauan kunnes Krabak kertoi miten halvalla pääsisi Balille. Neuvoja sain ja suosituksia kumpaankin suuntaan (kiitos niistä 🙂 – mutta päätöstä en saanut aikaiseksi. Mitäs jos menen yhdelle saarelle ja siellä onkin tyhmää? Ruoka on huonoa? Mantarauskut katoaa sukupuuttoon sillä välin kun turhaan aikaani merikilpikonnien kanssa Zamamilla?

CIMG2750.jpgHomma aukesi kuitenkin tänään, kun näin sen vaivan että arvoin tarpeeksi kauan ANA Miles and More-palvelun salasanaani ja tarkistin että onko mulla niitä maileja siellä oikeesti.

Ja olihan! Ja vielä niin paljon että sillä lentää Okinawalle kahdesti! No ei muuta kuin suunnitelma muotoon "pidän kakun ja syän sen kans": ensteks heinäkuussa viis päivää sukellusta Zamamilla, ja sit syyskuussa vikat kaks kesälomapäivää Ishigakilla – yhdistettynä johonki pitkäviikonloppuun saa ihan hyvän rupeaman veteilyä ja mantoja.

Epärohkelikkona laitoin Kihara-sihteerimme soittamaan puolestani sinne Zamamille ja kyselemään että sopiiko vielä – ja sopiihan heille, muistaa mut viime vuodesta ja järkkäävät asumukset ja muut. Ja sen perään soitin ANA:n lahjamatkavaraukseen ja ostin mailipisteillä lähes-viimeiset istumapaikat lennoille Haneda-Naha. Ja sitten ei voikaan enää lopputyöpäivänä muuta tehdä kuin katsella eteensä ja hymyillä typerästi – hei, mä oikeesti pääsen takas tuonne

No, se ei nyt ole sama juttu ilman broidia, mut ehkä silti ihan hyvä juttu. Paitsi jos tulee taas taifuuni – Zamamilla on vielä vähemmän asutusta kuin sillä Mikurajimalla jolla kyykittiin melkein viikko viime vuonna kiroilemassa kun lautta ei vaan tule…

Hmm. Perjantai. Jossain päin maailmaa on juhannus, meillä sataa – vihdoinkin! Vaikka valitettavasti huomenna taitaa paahtaa taas. 

Kaikille pikku tee-se-itse-nykertäjille: anti-satelliitti-systeemin rakentaminen on helppoa

Päivän ravitsemuspisteet menee omega-3:ille: ne saattavat ehkäistä eturauhassyöpää ja lievittää Altzheimerin taudin oireita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s