Nerous

Yleisesti ottaen oon alkanut pitämään sellaista linjaa, että SL-höpinät menee tuonne ja täällä puhun sitten muita asioita. Mutta tää nyt oli niin yleisesti ottaen huomattavaa, että kohkaan täälläkin: 15-v brittityttö nykersi tylsistymistä estämään itselleen grafiikattoman Second Life-clientin Ajaxilla (ja opiskeli sen Ajaxin siinä samalla). Eihän sillä ihan mahdottomasti pysty tekemään, mutta voi loggata sisään, teleporttailla ja chatata ilman sitä 3D-häkkyrää ympärillä.

Niin eipä siinä sen kummempaa, kun sitä vaan välillä tuntee olevansa jo kovin edellistä sukupolvea.

Nii oli tuollainen Live Earth-tapahtuma, kovasti puhuttiin joka paikassa että hanki niitä energiansäästölamppuja. Koto-suomessahan mulla oli sellaset ihan joka paikassa, mutta mitä tehdä asuessaan arkkitehti-design-talossa, jossa joka ainoa lampunkanta on upotettu kattoon tai seinään ja ainakaan täkäläisiä energiansäästölamppui ei saa pistää upotukseen?

Yritän aina ottaa tietokoneesta kokonaan virrat pois, mut ei taia olla ihan sama asia.   

3 thoughts on “Nerous

  1. Tuohon sinun Flickr-lounaaseesi liittyen: minua nyppii Suomessa erityisesti se, ettei tavallisesta lähikaupasta löydä tuollaisia valmiita, monipuolisia ja kevyitä lounassalaatteja, ei ainakaan Oulussa. Sen sijaan täällä Norjan päässä mukiinmeneviä – ajoittain jopa herkullisia – salaattipaketteja saa joka paikasta. Myös voileipäkulttuuri on täällä jotain ihan muuta kuin Suomessa – Norja kun on niin “köyhä” maa, etteivät esimerkiksi lapset saa koulussa ruokaa vaan kantavat mukanaan oman lounasboksinsa.
    Mitä SL:een tulee, mies oli kyllä ystävällisesti asennellut sen koneelleen, mutta alun toista vuotta vanha kannettava ei jaksanut sitä pyörittää niin sujuvasti, että sen ääressä olisi saanut aikaansa vietettyä ilman “kohta lentää ulos ikkunasta” -ilmiötä. Kokeillaan siis kotona uudestaan tehokkaammalla myllyllä.
    Ja Live Earthistä jäi mieleen ainakin se aiemmin vähälle huomiolle jäänyt tosiasia, että kaikki turhat muuntajat on hyvä napata irti pistorasiasta, kun niitä ei käytä. Meilläkin kun on kotona sähkölasku ihan tarpeeksi hurja jo muutenkin kolmen tietokoneen rouskuttaessa watteja yötä päivää. Eihän niitä voi yöksi sammuttaa, ties mitä onnistuu missaamaan 😉 Ja serverin nyt pitää palvella muutenkin vuorokaudet ympäri… Voi tätä tekopyhyyden määrää.

  2. Joo, löytyy täältä valmiita lounaita, myös nykyään salaatteja – mutta kunnolla pääsin lounasbokseilemaan kun tajusin, että kaupasta saa ihan siedettävän halvalla erilaisia tuollaisia kasviksia ja salaatteja ja papuja ja muuta joista sitten voi aamuisin sotkea itselleen mieleisensä:)

  3. Ah, viitseliäisyys =) Taikasana =D Totta, siltä osin ei suomalainenkaan pääse enää valittamaan salaattitarjonnan puutetta, aineksia kun on nykyään kyllä tarjolla kohtuullisesti kaupassa kuin kaupassa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s