TJ1

CIMG2954.jpg

Facebookissa järjestetyssä gallupissa kävi ilmi, että facebook-ihmiset yleensä tykkää tiedehyypiöistä enemmän kuin bisneshyypiöistä. Ja tästä luin tietysti Naturen tiedehyypiöille tarkoitetusta muka-facebookista, Nature Networkista.

Naturen Nascent-blogissa kysellään, millaisia plugineja ja muita kilkkeitä olis tiedeblogaajien toivelistalla niin että tulis helpommaksi asioiden linkittely ja sellai. Ja mietitään, miten epidemiologian menetelmiä voisi käyttää applikaatioiden leviämiseen facebookissa ("appidemiologia").

"There are seasonal trends – well, daily trends. Mondays and Fridays are hot Facebook app time, when immune systems (common sense? Other things to do?) are low and infection is most likely to spread.

— 

NASA rekryää ihmisiä töihin – Second Life:en.

Huomasin, että Nature Neuroscience:n editorikunnasta 5/6 on naisia. Ja jollei niiden valokuvat sivulla oo aivan vanhentuneita – nuorehkoja naisia.

Niin että mitä. Viime aikoina en oo suuresti kirjoittanut tiedeasiaa blogiin – paitsi nyt geneeristä valitusta että kyllä on hankalaa ja hiiretki on läskei. Fiilis on, että pitäis kirjoittaa, kun kerta nyt on tää tieteen avoin kommunikaatio kerta nousussa, mutta englanniksi – suomenkieltä osaavia neurotieteilijöitä kun on melkoisen vähän. Mut englanniksi on olemassa sata ja miljoona rätisevän hienoa tiedeblogaajaa jotka suhtautuu hommaansa niin vakavasti, että ei huvita mennä sille rintamalle räpiköimään.

Joskus jollain urheilukenkävalmistajalla – olikohan se Nike – oli sellainen mainoskampanja, missä kysyttiin että menetkö aina aloittelijatunnille vaikka oisit jo kolmatta vuotta harrastanut, ihan vaan siksi että vaikuttaisit pro:lta.

Pihpah. Selityksiä selityksiä. Tekosyitä. Ehkä mä vaan olen joskus taas vähän reippaampi ja jaksan kirjoittaa asioista syvällisemmin kuin mitä vaaditaan siihe, että copypasteaa EurekAlertista uutisia.

3 thoughts on “TJ1

  1. Mä voisin seurata neurotiedehöpinää suomeksi 🙂 Omat hiiret tekevät enimmäkseen temppuja ja joskus joutuvat lopuksi valotuslasille radioligandien kanssa.

  2. Hih:) Okei, ehkä mä reipastun tässä lomalla ja otan tavakseni kirjottaa Tiedettä taas. Mutta sit sunkin pitää kertoa mitä temppuja ne sun hiiret tekee? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s