Umi no hi

Maanantai oli kansallinen vapaapäivä, umi no hi, "meren päivä". Oliko se nyt sen kunniaksi kun joku muinainen keisari onnistuneesti purjehti hokkaidolta takaisin tai jotain. Kesää sen pitäisi joka tapauksessa olla, japaninopettaja puhui että pitäis jo olla umi-biraki eli meren-avautuminen, ja kaikkien pitäis olla rannalla. No, oli taifuuni. Ja sadekausi jatkuu edelleenkin.
Kyseisenä iltana rummut kumisi kotinurkilla, ja vaikka olin äärimmäisen epäsosiaalisella tuulella, sain kuitenkin komennettua itseni vähäksi aikaa kameroineni ulos. Läheisellä aukiolla juhlittiin meren päivän kunniaksi, ja koko tienoon väki oli kokoontunut syömään perinteisiä japanilaisi furankuja ja amerikandogguja, haaveilemaan kultakaloja saavista ja tanssimaan rumpulavalla. Laitoin muutamia räpsyjä tilaisuudesta FlickRiin, mutta ehkä tästä videosta saa vähän paremman kuvan ihanasta kesäfiiliksestä.
Niin! Kesä! Jos ei Tokiossa, niin Okinawalla ainakin on. Saarellani tuskin on kunnon nettiyhteyttä, mutta kännyllä en varmaan malta olla lähettelemättä räpsyjä – eli, jaiku (yoeka.jaiku.com) on se kanava josta raportit löytyy:)

Sea & sun & reefs, here I come:)

5 thoughts on “Umi no hi

 1. …tuli vaan äkkiä “yoe” mieleen, kun luin pannuhuoneessa viime viikon lehestä maanjäristyksestä. Toivottavasti ei ole enää järissyt.
  Japanin ja Suomen välisestä kaupankäynnistä; käyttämäni huippuKYNÄN maahantuonti on lopetettu Suomeen. Japanilainen uni pin fine line, musta kuitukärkikynä – jonka korkissa on ikkuna. Sitä myydään kuulema niin vähän, ja suomalaiset suosii halvempia kiinalaisia (paskoja), että kyniä ei roudata Suomeen enää ollenkaan. Suurella vaivalla olen ohjelmoinut vanhan tätini (!) etsimään Tukholmasta tuota kynää ja maksan sille tuplahinnan, jos lähettää niitä.
  Katsoin telkasta, kun Kelly Osbourne istui jossakin japanilaisessa happibaarissa. Olemme näköjään ihan pihalla Suomessa uudesta baarikulttuurista.
  Eilen paistoi Aurinko (umpitieteellinen asia) ja tänään taas sataa.

 2. Off-topiciksi menee, mutta kun kerta tuo Kelly Osbourne mainittiin, niin täytyyn mainostaa, että youtubesta löytyvät kaikki jaksot suht’ hyvälaatuisina ja sarja oli ihan mielenkiintoista katsottavaa.

 3. Mitä?! Ei enää Uni Pin Fine Linejä? Ei… Ei saa olla totta. Ainoa kynä, jolla olen pystynyt tekemään luentomuistiinpanoja käsin. No ei ihme, että olivat kadonneet yliopiston kirjakaupasta. =( Pitänee etsiä vielä täältä Oslosta, jos vaikka jostain Tanumista sattuisi vahingossa löytymään. Nyt tuli oikeasti parku.
  Kahden viikon päästä suuntana on Sveitsi ja Zürich. Toivottavasti edes siellä paistaa aurinko, muuten on kesä pilalla. Pitänee käydä kääntymässä Como-järvellä ja kenties Milanossakin; Alppien eteläpuolella ainakin luulisi lämpöä riittävän. Oslossa satoi tänäänkin, tosin tällä kertaa ohjelmassa oli rakeensekaista räntää. Vaihtelu virkistää.

 4. Googlettamalla löytää netistä kynäkauppoja, joista loistavia unipinejä saa. Ja tulee postikuluineenkin halvemmaksi kuin ennen kirjakaupasta ostettuna…
  esim. brittiläinen Cultpens osaa hommansa.

 5. No niinpä näkyy. Kiitokset Gaimannille, eipä ole koskaan aiemmin käynyt mielessäkään, että ostaisi kynänsäkin netistä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s