Kilttiys
taikorummut wakon asemalla

Originally uploaded by marylkayoe

Ainakin kaksataavuotias vanha ukkeli jimbeissä, getoissa ja puisella kävelykepillä varustautuneena köpöttää epävarmasti kohti kadunristeystä ja suojatietä pahimpaan ruuhka-aikaan. Viereiseltä paloasemalta säntää pari nuorta miestä palomieshaalareissaan auttamaan papan kadun yli. (Eikä niillä ollut edes kypäröitä tai punaisia pamppuja!)

Hokkaidotytön ikävämpiin duuneihin kuuluu hiirten lopettaminen hiiritallissa. Olin avustamassa hiljattain. Sen lisäksi, että tyttö rukoilee työtä tehdessään, saavat nukutetut eläimet mukaansa viimeiselle matkalleen paitsi pehmeäpää paperia myös hiirenruokaa.

Kuvittelen, että sukellan huomenna. Pitäisi olla Atami:ssa (matkaa sinne varmaan 150 km) huomisaamuna klo 8:30, ja kun en halua maksaa shinkkulisää junista, näytti siltä, että joutuisin lähtemään Yamanotella liikkelle jo ennen auringonnousua. Vaan onni ja ilahdus, sukellusfirman kiva pitäjä sanoi että kuule mepä koukataan tän vänin kanssa siitä teidän nurkilta. Yay! Pääsen nukkumaan takapenkillä, enkä varmaan maksakaan kuin vähän.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s