rose hair day
matcha-latte kanelilla

Originally uploaded by marylkayoe

Aamut ja illat on tosiaan ruvenneet kylmiksi täällä – ei olla lähelläkään +10:tä, ja nyt on vasta marraskuu! Apua. Tuleekohan tänä vuonna hanget korkeat nietokset, ja kestääköhän taloni katto moista. Useampanakin iltana olen hölkännyt töistä juna-asemalle ihan lämpimikseni.

Aamulla lämpeneminen tapahtuu kuitenkin ihan hyvin punttisalilla. Kesällä, sen jälkeen kun olin unohtanut suihkukoppiin kolmannen länsimaisen pienen shampoopullon, päätin uskaltautua koittamaan tarjolla olevaa japanilaista tuotetta, ja kun hiukset ei lähteneetkään päästä niin jätin sitten omat shampoot kotiin. Nyt vaan yhtäkkiä olivat vaihtaneet merkkiä, mutta ei siinä tukka märkänä enää voinut lähteä nirsoilemaan.

Ja häviö oli. Tukka meni niin pehmeäksi että tuntuu kuin puolet suortuvista olis kadonnut, ja mikä pahinta – mun pää haisee nyt jo toista päivää ruusuille! Eikä ihan vähänkään. Tuntuu siltä kuin olisin mangasarjakuvan tyttö, jonka jälkeen jää leijumaan ruusunlehtiä. Ei sovi yhtään mun synkeän habitukseni tai macho-imagoni kanssa. Hmph.

Alkuviikon terveysjuoma: tee (mieluiten vihreä, mutta mustakin käy) sitruunanmehulla maustettuna. Sitruunamehun C-vitamiini stabilisoi teen katekiineja jolloin isompi osa niistä selviää kupista elimistöön saakka. Maito puolestaan suojaa niitä vatsan entsyymeiltä, joten matcha-latte ei ehkä ole sittenkään huono idea. Toistaiseksi oon koristanut sitä vain kanelilla, ehkä koitan sitruunaakin seuraavaksi …;)

Terveysruokalistan mustana hevosena tarjoillaan maarianohdake (milk thistle), jolla on nyt osoitettu olevan syöpää estäviä vaikutuksia. Tukeudun tähän mieltälämmittävään ajatukseen kun jotain takiaisia seuraavan kerran eteeni kannetaan illallisella ryokanissa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s