Live
rokkaavat shamisenpojat

Originally uploaded by marylkayoe

Mitä tulee japanilaiseen perinnemusiikkiin, olen tässä vuosien aikana sitä kovasti opetellut ymmärtämään. Koto:n rytmi ja melodiat uppoaa melko helposti länkkärinkorvaan, mutta shamisenin kanssa olen ollut hukassa: vaikka kuin olen levyltä sitä kuunnellut, vaikutelma on ollut edelleen vähän sama kuin kuuntelisi leikkikitaralla rämpyttämistä tai jatkuvaa soittimen viritystä. No, ei nyt sentään… mutta shamisen-musiikin ydin ei ole auennut, se ei ole sytyttänyt samalla tavoin kuin koto, erhu tai viulu.

Eilisiltana, hääbileissä vieraita viihdytti shamisenpari. Ja hoh! tajusin. Shamisen on soitin, jota pitää kuulla livenä! Jumankekka että oli rankkaa soittoa, tuntui siltä että hiki tuli kuunnellessa vaikka soittajien kasvot pysyi koko konsertin läpi utuisen tyyninä eikä soitinta tosiaankaan heiluteltu rokkikitaran malliin.

Ohh… jos en tietäisi, ettei mulla ole aikaa edes huolehtia nykyisistä harrasteista, alkaisin etsimään uutta opettajaa… 😉

One thought on “Live

  1. Huh, minulle shamisen toimii jo äänetoiston läpi kuunneltunakin. En tohdi pahemmin pohtia, miten se vaikuttaisi livenä. Veikkaisin, että aika hiljainen olisin..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s