Joulu siirretty Orioniin?
veri meni kurisumasu

Originally uploaded by marylkayoe

Tyypit väittää et ne on löytäny Joulupukin – Orionin tähtisumusta. Onko joulu siis peruttu tältä vuodelta? Mä en ainakaan jaksa uskoa että olis mitään joulua missään, sää on kuin helsinkiläinen maalis-huhtikuu (ikävimmillään). Mikään määrä nukkumista ei riitä siihen, että jaksaisi tehdä mitään.

Ihanat ihmiset on kuitenkin muistaneet mua kaikenlaisella kivalla: Tuija lähetti kirjan ja salmiakkia, EduLaura Joulusuklaata (ehkä sillä saa joulumielen sit kans?) ja äiti lämpimiä vaatteita ja piparkakkuja. Tuhansia kiitoksia! Nyyh. Itte oon vaan niin saamaton että hyvä jos saan lähetettyä perheelle mitään…

Viime viikolla harjoitutin japaninkielentaitoani ihan urakalla. Nääskun viikko sitten perjantaina ovikelloani soitti ystävällisen näköinen ja kovasti kumarteleva japanilainen mies, joka kohteliaasti (mutta ei liian kohteliaasti, kohteliaisuuspuheestahan kun ei saa mitään selvää) ja hitaasti selitti mulle, että haluaisi kovasti käyttää talomme parkkipaikkaa. Kun meillä ei ehkä ole tuota autoa. Ja toki maksaisi siitä. Minä sopersin että öö, kyllä mun puolesta, mutta pitänee kysyä talon omistajalta lupaa.

Tätä asiaa kun sitten töissä japsikavereiden kanssa pohdittiin, tultiin siihen tulokseen, että ehkä on parempi olla vaan sanomatta mitään sille omistajalle, ja sopia asia ihan kahdenkesken. Mikä tietty oli mun kannalta sillai hankalaa, että omistajan kanssa voin keskustella (Agenttini kautta) englanniksi, mutta suora kommunikointi parkkipaikkamiehen kanssa vaatisi japanisointia. Päätin kuitenkin ottaa tilannetta kiinni sarvista ja kirjoitin kieli keskellä suuta mailin, jossa sanoin että nottatuota, jos ei herra tarvitse virallisia dokumentteja parkkipaikasta, niin kyllä se mulle sopii, jos sovitaan et tää on tällai vaan meiän välinen juttu. Ja mun nihongo sukkii, pahoittelemme mycket.

Tällä hetkellä tilanne on se, että luulen että olen sopinut sen kanssa et sen auto on meidän pihalla toukokuuhun ja saan siitä tietyn määrän korvausrahaa kuukausittain. Toisaalta, on myös mahdollista, että olen sopinut että tyypin kahdeksantoista tätiä muuttaa asumaan kylpyhuoneeseemme. Jännää tää elämä täällä japanissa.

2 thoughts on “Joulu siirretty Orioniin?

  1. Kyllä Suomi on nyt lopullisesti menettänyt Joulupukin. Röntgenkuvan ja infrapunakuvan todiste on vastaan sanomaton: joulu-ukko asuu Orionin tähtisumussa, ei (ainakaan enää) Korvatunturilla. Toivottavasti brittituristit kuitenkin lentävät Lappiin jouluna ihmettelemään meidän feikkiukkoa!

  2. Mulla meinas menna leuka tanaan sijoiltaan kun katsoin
    videota missa Sana Inoue ja Tetsuro Matsuzawa tekivat simpansseille muistitesteja. Simpanssit kepittivat joissakin testeissa ihmiset mennen tullen. Paperi on julkaistu Current Biology Vol 17, R1004-R1005.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s